WAT? 

HR Square ging in 2003 van start als ‘Gids voor arbeidsrelaties en personeelsbeleid’, met een tijdschrift, een website, e-nieuwsbrieven en een steeds uitbreidend en verbeterend aanbod seminaries en congressen. 

De voorbije vijf jaar vormde HR Square zich om tot een leden-netwerk, waarbinnen contact, uitwisseling en interactie via alle mogelijke kanalen steeds aan belang wonnen. Vandaag tellen wij bijna 1100 leden in Vlaanderen en Brussel. 

Sinds eind 2014 is het netwerk ook actief in Franstalig België, met een autonoom team en een eigen gelaat. 

Wij werken in de eerste plaats voor, met en dankzij HR-directeurs, -managers, -businesspartners en -specialisten. Zij zijn terug te vinden in alle sectoren en in alle soorten organisaties. 

WAAROM? 

De missie van HR Square is van bij het begin het verzamelen, selecteren, verwerken en op elke denkbare wijze (online, via persoonlijk contact en gedrukt) ter beschikking stellen en uitwisselen van informatie over én kennis van people management en sociale dialoog. Degelijke kennis en inzicht geven u kracht. Constructieve dialoog – formeel en informeel – verschaft u overtuigingskracht. Beide samen versterken uw rol en positie in de relatie met enerzijds uw bedrijfsleiding en raad van bestuur en anderzijds de werknemers in uw organisatie. 

HOE? 

Meer dan gelijk wie investeert het HR Square-netwerk tijd en geld in de kwaliteit van wat het brengt. Hoe doen we het? 

-          Onafhankelijk 

HR Square is in opzet en concrete werking geheel onafhankelijk van bedrijven met commerciële belangen. Het voordeel? Wij spreken slechts uw en ons eigen woord. 

-          Diepgaand 

Kreten, hypes, verkooppraatjes: het zegt ons niets. Thema’s die u en ons bezig houden, worden vanuit verschillende hoeken bekeken en onderzocht. Voor oppervlakkigheid kan u elders terecht. 

-          Compact waar mogelijk, uitgebreid waar nuttig 

Vaak hebt u het druk, moet u snel lezen en luisteren, denken en doen. Geregeld neemt u echter ook de tijd. Wij stemmen onze informatie en interactie af op dat gegeven. Zodat u in alle omstandigheden iets hebt aan wat we doen. 

-          Evidence-based 

Alles wat HR Square organiseert en publiceert, is maximaal gebaseerd op valide onderzoek en correcte getuigenissen. Waar relevant, wordt ook de sociaaljuridische context betrokken. Waar, wanneer en hoe het u past. Samengevat en overzichtelijk gemaakt door professionals. 

-          Multimediaal 

Persoonlijk (live, telefoon, e-mail), web, sociale media, print: u kiest zelf de mix van hoe u uw contact met HR Square vormgeeft. 

-          Interactief 

Welke vraag, suggestie, opmerking, behoefte u ook hebt: ons team staat tot uw beschikking. U vraagt, wij draaien. Bovendien bouwt u via HR Square nieuwe HR-contacten op. En verstevigt u bestaande relaties. 

WIE? 

Wat HR Square doet, gebeurt in overleg met de meest actieve leden van het netwerk. Dat is de beste garantie om net die zaken en thema’s aan te pakken waarmee u bezig bent. Wij zijn geen stuurlui aan wal, wij laten ons loodsen door u. 

-          Inspiration Board 

De Inspiration Board van HR Square bestaat uit 25 leden, in grote meerderheid HR-directeurs en HR-managers, versterkt met enkele heel praktijkgerichte wetenschappers. De leden van de Inspiration Board komen uit verschillende sectoren en types organisaties. Zij vormen geen klassieke denktank, maar een gemotiveerde, actiegerichte groep die zijn zeg heeft over de lijn, de inhoud en de aanpak van HR Square. 

-          Chapters 

De HR Square Chapters zijn thematisch of doelgroepgerichte actiegroepen met 15 leden. Zij werken op een gelijkaardige wijze als de Inspiration Board, maar focussen op meer specifieke thema’s (sociale dialoog, beloning en motivatie, ontwikkeling, veiligheid en gezondheid, staffing…) of een welbepaald publiek (zorgsector, overheid, kmo’s). 

-          Het HR Square-team 

Het vaste HR Square-team bestaat uit een mooie mix van professionals met verschillende achtergronden en sterkten, elk ervaren en gedreven op zijn of haar terrein. Zij begeleiden het netwerk en zijn activiteiten inhoudelijk, redactioneel, organisatorisch, administratief en commercieel. Wie zijn zij?  

-          Uw netwerkverantwoordelijke 

Elk netwerk staat of valt met het eerstelijnscontact op wie zijn leden kunnen rekenen. Uw en onze sleutelfiguur is Bert Gavel. Hij staat altijd tot uw beschikking, voor alles wat betrekking heeft op het ledennetwerk. Indien nodig of nuttig, brengt Bert u in contact met andere HR Square-collega’s.

 

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen