< Terug naar overzicht

Welzijn: de holistische aanpak

Een bijdrage Dimitri Vermeylen, Director van Wellways.

Als onderneming zorgen we voor een optimale werkomgeving en stellen de mentale gezondheid van onze werknemers voorop. Ja toch? We willen allemaal het beste voor onze werknemers. Maar tussen droom en daad staat het tekort aan tijd en budget in de weg. Nochtans is het investeren in een goede en gezonde werkplaats niet alleen van groot belang voor het welzijn van de werknemers, ook de werkgever vermijdt zo risico’s op lange en korte termijn.

Gezondheidsproblemen blijven niet thuis. Ook mentale, familiale of andere problemen gaan mee naar het werk. Enkel kijken naar (mentaal) welzijn binnen de corporate context is dus onvolledig en daarom af te raden. We hopen met zijn allen dat werknemers voor zichzelf kunnen zorgen: een mindfulness-cursus in het weekend, ’s morgens even op de yoga-mat en een gezonde, evenwichtige maaltijd op het bord. Nog te veel wachten we af tot de werknemer uitvalt, om dan pas begeleiding aan te bieden zodat hij spoedig weer aan de slag kan. Too little too late!

Holistische aanpak

Progressieve organisaties beseffen dat ze hun acties rond corporate wellbeing meer holistisch moeten aanpakken. Er is nood aan een individuele benadering, die rekening houdt met de risico’s op fysiek, mentaal en spiritueel vlak. Een benadering die impact heeft op het werk én de privé-situatie. De mens is een totaalconcept, dus moet de aanpak ook breder. Dat ligt ver van de traditionele visie op corporate wellbeing, maar ondertussen weten we dat de traditionele aanpak niet altijd het verhoopte resultaat geeft.

Dimitri Vermeylen (Director Wellways)
“Er is nood aan een individuele benadering, die rekening houdt met de risico’s op fysiek, mentaal en spiritueel vlak.” © GF

Steeds meer ondernemingen zetten wellbeing hoog op hun agenda. En niet alleen omwille van risicomanagement en de economische gevolgen van kort of lang absenteïsme. Ze beseffen dat een goede, gezonde werkplaats een belangrijke differentiator is voor hen als werkgever: een organisatie die het welzijn van haar medewerkers voorop plaatst, trekt immers meer en beter talent aan, dat ook geneigd is te blijven.

Een gezonde mens in een gezonde organisatie

Om een antwoord te bieden op de stijgende vraag van organisaties naar een progressieve, holistische benadering van welzijn ontwikkelde Wellways het Employee Wellbeing Programme (EWP). Zo wil ze welzijn de rol de geven die het verdient op de werkvloer. Werkgevers, verzekeraars en werknemers ervan overtuigen dat een gezonde mens in een gezonde organisatie iedereen helpt. Op korte en lange termijn.
Het Wellways EWP benadert welzijn niet langer gefragmenteerd en gaat voor een aanpak die alle werknemers bereikt, ongeacht wanneer en bij elk risico.

Iedereen uniek

Net als ieder individu is ook iedere organisatie uniek met eigen waarden, dynamiek, KPI’s, structuren en conventies. Daarom is een EWP modulair. Alle verschillende elementen worden perfect ingepast en versterken elkaar. Zo krijgt de werkgever een platform dat hem toelaat risico’s in kaart te brengen en acties te ondernemen om die te reduceren. Denk hierbij aan trainingen, workshops en lunch and learns waarbij welzijn en het EWP top of mind blijven.
Om zo kort mogelijk op de noden en vragen van de organisatie in te spelen staat het Wellways team klaar met specialisten uit alle domeinen van welzijn: arbeidspsychologen, experts in verslaving, change specialisten, ergonomen, klinisch psychologen, experts in financieel welzijn, slaapexperts enzovoort. Zij brengen met hun expertise een oplossing die past bij de waarden van de organisatie, gedragen is door iedereen en gebaseerd is op cijfers.

Persoonlijke touch

Een belangrijke tool van het EWP is een app die de werknemers de juiste informatie bezorgt die in lijn ligt met hun persoonlijk welzijnsprofiel en hen in contact brengt met de relevante hulpbronnen.
Wellways zorgt voor een volledig programma, op maat, met goed uitgekiende marketing, een brede meting, onmiddellijke hulp, continue communicatie en samen gezonder worden.
Alle technologie of trainingen ten spijt, persoonlijke coaching is nog steeds de beste manier om een medewerker te helpen gezond te worden en te blijven. De coaching en counseling diensten via telefoon, chat, videochat of in de praktijkruimte, vormen de kern van het EWP.

Vandaag meer dan ooit is een vlotte inzetbaarheid van online applicaties een must. Net dat maakt het EWP laagdrempelig voor werknemers én organisaties, en is hulp maar een paar muisklikken verwijderd.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen