< Terug naar overzicht

Securex: 5 redenen om voor warrants te kiezen

Partnernieuws

Warrants zijn een financieel instrument om lonen te optimaliseren met zowel voordelen voor uzelf als uw medewerkers. Ondernemingen staan soms terughoudend  tegenover warrants, ook al bieden ze talrijke voordelen.
Hieronder vindt u 5 redenen om voor warrants te kiezen!

1. Beperkt risico

Men hoort soms het argument: “Het gaat om een financiële transactie, mijn werknemers gaan geld verliezen. Dit is mij te riskant!”.

Niet noodzakelijk! Dankzij de korte termijn warrants beperkt de blokkeringsperiode zich tot een enkele nacht. Dit betekent dat uw medewerkers hun warrants de volgende dag al (of op de eerstvolgende werkdag) kunnen verkopen.

2. Snelle omzetting in cash

Warrants? Dat is niet wat mijn medewerkers willen, zij willen meteen hun geld in cash ontvangen”.

Misschien denkt u dat de warrants niet het type bonus zijn die uw medewerkers het liefst zouden ontvangen? Toch kunnen ze die heel snel in cash omzetten (zie punt 1). Ze hebben helemaal geen effectenrekening nodig.

Wanneer is een effectenrekening dan wel nodig? Als uw medewerkers hun warrants niet binnen de 7 kalenderdagen verkopen, zullen ze rechtstreeks aan hen worden overgemaakt. In dat geval is een effectenrekening wel nodig, zodat ze de warrants zelf kunnen beheren.

3. Toegankelijk voor alle bedrijven

Warrants zijn uitsluitend voor grote bedrijven bestemd…”.

Het warrantsplan richt zich tot elk type bedrijf zoals start-ups, kmo’s en grote ondernemingen. De voordelen (vrijstelling van RSZ-bijdragen) komen zowel uzelf als uw medewerkers ten goede (mits u bepaalde voorwaarden naleeft).

Dit betekent winst voor elke onderneming!

4. Geen administratieve complexiteit

Een plan indienen, dat is veel te complex! Mijn HR-manager zal er nog maar eens kostbare tijd mee verliezen…”.

Met ons warrantsplan blijft zowel uw persoonlijke investering als die van uw medewerkers beperkt. Het volstaat om enkele formaliteiten na te leven die wij u duidelijk zullen uitleggen.

5. Geen enkele voorafgaande toestemming vereist

Als ik een warrantsplan indien, zal ik ongetwijfeld heel wat formaliteiten moeten vervullen…”.

Wilt u een warrantsplan opstarten, dan hoeft u hiervoor geen specifieke aanvraag in te dienen. Dit in tegenstelling tot andere vormen van loonoptimalisatie zoals bijvoorbeeld de cao 90 (bonusplan). Verder hoeft u geen cao af te sluiten of een toetredingsakte op te stellen.

1. Warrants kunnen niet toegekend worden ter vervanging van het basis maandloon, een eindejaarspremie of vakantiegeld. De toekenning ervan mag niet onevenredig zijn ten opzichte van het gewone loon van uw medewerkers (in dit verband mag de zogenaamde 20%-regel niet uit het oog verloren worden). Bovendien mag u ze niet toekennen aan ontslagen werknemers (behoudens uitzonderingen). Ten slotte moeten uw medewerkers schriftelijk aan hun cash bonus verzaken, voordat ze hier recht op hebben.

Wilt u graag een warrantsplan invoeren binnen uw bedrijf?

Neem contact op met onze experten! Zij helpen u graag verder en nemen alle formaliteiten voor hun rekening.

Bent u nog niet volledig overtuigd?

Vul dit formulier in en u ontvangt volledig vrijblijvend uw simulatie.

 

Wil je meer weten over wat we kunnen doen?

Sonja Van Roy
Salary Optimization Specialist
sonja.vanroy@securex.be

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen