< Terug naar overzicht

Neem nu je personeelsbeleid onder de loep

Je organisatie en je mensen zo goed mogelijk doorheen de crisis loodsen? Optimaliseer nu je personeelsbeleid met Acerta.

De coronacrisis raakt elke werkgever. Sommige organisaties worden harder getroffen dan de anderen. Hoe dan ook, is dit de uitgelezen kans om je personeelsbeleid futureproof te maken. Maar hoe begin je daaraan?

Optimaliseer je kosten en processen

Zij die denken dat we terugkeren naar ‘business as usual’, zijn eraan voor de moeite. De druk om steeds beter en efficiënter te worden, zal na corona alleen maar toenemen.

Daarom zijn ook je hr-processen aan een nazicht toe. Breng je huidige processen in kaart en durf daarbij af te wijken van het oude. Maak nog meer gebruik van de mogelijkheden van digitalisering en creëer hierbij een draagvlak voor verandering. De optelsom van al die kleine verbeteringen is wel substantieel in gewonnen tijd, minder kosten en een betere dienstverlening.

» Een slimmere hr-organisatie? Optimaliseer je processen met Boost HR

Vertrouw in de kracht van je mensen

Als de mensen niet marcheren, zullen de ‘machines’ en processen ook niet werken. Het een kan simpelweg niet zonder het ander. Besteed dus minstens evenveel aandacht aan je talenten.

Toonden zij zich van hun flexibelste kant tijdens de coronacrisis en lockdown? Gaven ze hierbij blijk van andere, onderbenutte talenten? Maak systematisch gebruik van deze individuele sterktes, ook na de crisis. Door in te zetten op de sterktes van je mensen gaan ze er weer met volle moed tegenaan, presteren ze beter en zijn ze gemotiveerder. Met andere woorden: zij groeien, waardoor ook je organisatie groeit.

» Talenten heroriënteren en rematchen? Doe een talentscan

Betrek hen ook bij de aanpak van je werkorganisatie. Je mensen werken ‘in het veld’ en hebben ongetwijfeld creatieve ideeën om deze crisis te lijf te gaan. Wist je trouwens dat deze ideeën beloond kunnen worden met een innovatiepremie? Een welkom extraatje, dat bovendien rsz-vrij en onbelast is.

Zet je medewerkers flexibel in

Een werkgever moet het juiste beleid voeren om zijn bedrijf en de processen, maar ook zijn personeel te beschermen. Heb je te veel werknemers en te weinig werk? Dan kan het systeem van werknemers delen soelaas bieden. Dit principe is gebaseerd op meervoudig werkgeverschap en geeft je de mogelijkheid het aantal werknemers af te bouwen in rustige perioden. Bovendien genieten ook zij een goede bescherming.

Wat je deeltijders betreft, verrichten zijn normaal hun prestaties in het kader van het bekendgemaakt werkrooster. Zijn er, al dan niet ten gevolge van de coronacrisis, afwijkingen binnen het strikt kader van dit vast of variabel uurrooster? Dan moet je deze op een heel specifieke wijze registreren, bijvoorbeeld in een Afwijkingsregister. Doe je dat niet, loop je het risico boetes te krijgen van de sociale inspectie. Een gewaarschuwd werkgever is er twee waard.

» Inspiratie voor je personeelsbeleid? Raadpleeg het relance-plan van Acerta.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen