< Terug naar overzicht

Jobstudenten aanwerven: de vier voordelen voor je bedrijf (Actiris)

Partnernieuws

Je hebt ze zeker al aan de kassa van je favoriete supermarkt gezien of op het terras van een restaurant: de jobstudenten. Ook jij kunt je op hun diensten beroepen. Dit zijn vier redenen waarom.

1. Een handige versterking van je personeel

Drukke periodes, vervangingen tijdens de vakanties, seizoensgebonden behoeftes … Een gebrek aan personeel behoort met jobstudenten tot de verleden tijd. En tegelijk bied je jongeren de kans om kennis te maken met de arbeidswereld. Een echte win-win dus voor je bedrijf en de jobstudent.

2. Meer controle over je loonkosten

Je toekomstige jobstudent geniet gunstige sociale zekerheidsbijdragen, waardoor je loonkosten verminderen. Elke student mag jaarlijks tot 475 uur werken aan die voordelige voorwaarden. Vergeet dan wel niet om, ten laatste op de eerste werkdag, de Dimona (Déclaration Immédiate/Onmiddellijke Aangifte) tijdig naar de RSZ te sturen. Als werkgever ben je namelijk verplicht om elke indienst- en uitdiensttreding van een medewerker aan te geven.

Tip!

Met Student@work, één van de onlinediensten voor sociale zekerheid, zie je onmiddellijk hoeveel uren je jobstudent nog van zijn of haar 475 uren overhoudt.

3. Flexibiliteit voor jou en de student

Het jaarlijks quotum voor studentenarbeid wordt voortaan in uren berekend, en niet langer in dagen. Zo kun je de student flexibel inschakelen in de planning. Een student kan dus gerust twee uur werken zonder dat er automatisch een volledige dag wordt verrekend.

4. Dé voorbereiding voor je toekomstige medewerkers

Neem je een student in dienst, dan is dat een uitgelezen kans om zijn of haar kwaliteiten op de werkvloer te testen. Vaak ontpoppen ze zich tot interessante kandidaten voor toekomstige vacatures … met het extra voordeel dat ze uw bedrijf en werkmethodes al goed kennen.

Juridisch advies

Je moet verplicht een specifieke overeenkomst voor studentenarbeid opstellen voor maximaal één jaar. Download hier een voorbeeld van een studentencontract voor studenten vanaf 15 jaar (onder voorwaarden).

Lagere loonkosten, flexibiliteit, tijdelijke vervangingen … Je bent overtuigd van de voordelen, maar weet niet waar te beginnen? Aarzel niet om hieronder met ons contact op te nemen: onze experten helpen je graag verder. Bovendien kunnen wij ook je werkaanbiedingen voor studenten op onze website publiceren.

 

Extra tips welkom?

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen