< Terug naar overzicht

Janssen Pharmaceutica: Talent Fit Center zorgt voor duurzame loopbanen

De juiste processen binnen de gepaste cultuur: op die manier helpt Janssen Pharmaceutica medewerkers om eigenaarschap over hun loopbaan te kunnen nemen. Loopbaanbegeleiding is er niet langer iets dat moet, maar een kans die medewerkers grijpen.

Hoe kunnen we tegen 2020 een aantrekkelijke werkgever zijn voor alle generaties? Om op die vraag een antwoord te formuleren, startte men bij Janssen Pharmaceutica een participatief proces op. Externe sprekers deelden hun ideeën, en medewerkers werden betrokken in scenario-oefeningen en een zoekconferentie. Vandaag zijn nog steeds vele ambassadeurs aan de slag. “Dat participatieve karakter is cruciaal”, zegt HR Director Mieke Smet. “Het legde de basis en maakte duidelijk wat de echte thematiek is: niet generatiemanagement, maar werkbare, duurzame loopbanen. Nu is het ook erg breed gedragen.”

Eigenaarschap

Het uiteindelijke doel van het traject is ervoor te zorgen dat mensen eigenaarschap opnemen over hun loopbaan, dat medewerkers zelf verantwoordelijk worden, maar zelf ook wendbaar zijn. Maar tegelijk moet ook de organisatie daar zelf voor openstaan.

“Als eerste zetten we het Talent Fit Center op”, vertelt Hilde Willems, manager Talent Fit Center. “Vanuit de participatieve oefening kwam naar voor dat we een loopbaancel nodig hadden om de eigen mensen te ondersteunen om zo de mobiliteit te verhogen”, klinkt het. Het Talent Fit Center adviseert medewerkers en ondersteunt hen om zicht te krijgen op wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat ze willen.

Driekwart van de mensen die loopbaanbegeleiding krijgen, klopte uit eigen initiatief aan bij het Talent Fit Center. “Binnen die groep heeft de helft de weg gevonden naar een andere functie. De andere helft is in dezelfde job blijven zitten. Dat is een belangrijk signaal: je moet niet altijd veranderen, maar kan je job ook eens van een andere kant bekijken, je verdiepen of verbreden. Dan ben je in feite bezig met jobcrafting.”

miekesmethildewillems290120140355.jpg

(Hilde Willems en Mieke Smet)

Cultuur

Al gauw merkte men dat een proces alleen niet voldoende is: ook de cultuur waarin die is ingebed is van belang – overigens ook voor andere initiatieven zoals flexibel werken. “Op die manier ontstond het Huis van Werkvermogen, een vehikel om medewerkers te laten stilstaan bij hun werkvermogen”, zegt Mieke Smet.  Het Huis van Werkvermogen heeft vier verdiepingen – gezondheid, talent (waar het Talent Fit Center op focust), waarden en werk – en biedt een aantal eenvoudige instrumenten om mee aan de slag te gaan.

Loopbaancoaching gaat bij Janssen Pharmaceutica hand in hand met een echt talentperspectief. “In plaats van te focussen op competenties en de gap die er is, kijken we naar de talenten van mensen. We hebben een Talenten-app en ontwikkelden een talentenkaartspel waarbij teamleden elkaars talenten benoemen en illustreren”, legt Mieke Smet uit. “Het verwondert me wel hoe fijn mensen het vinden om met dergelijke tools aan de slag te gaan.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen