< Terug naar overzicht

Diversiteit op de Belgische werkvloer: 1 op de 7 is niet-Belg (Acerta)

Partnernieuws

Volgens onderzoek zijn er steeds meer niet-Belgen op de Belgische arbeidsmarkt. Kathelijne Verboomen licht de resultaten toe.

Diversiteit op de Belgische werkvloer

De kans is groot dat er in je onderneming ook niet-Belgen werken. Volgens onderzoek van Acerta zijn er immers steeds meer niet-Belgen op de Belgische arbeidsmarkt. Meer diversiteit brengt trouwens heel wat voordelen met zich mee: een rijke mix aan werknemers betekent ook een rijke mix aan talent. En dat is een interessant gegeven in tijden van arbeidskrapte. Kathelijne Verboomen licht de resultaten van het onderzoek toe.

Niet-Belgen in opmars op de Belgische werkvloer

Vandaag is 1 op de 7 werknemers in België van een andere nationaliteit. Bovendien is het aandeel buitenlanders op de Belgische werkvloer de laatste 5 jaar met 13,6% toegenomen. Welke nationaliteiten vinden we terug op de Belgische arbeidsmarkt? Uit de Europese Unie vinden we vooral Nederlanders, Roemenen, Polen, Fransen en Bulgaren. Onder de niet-EU-nationaliteiten komen Marokkanen, Turken, Congolezen, Russen en Indiërs het vaakste voor.

Brussel op kop

In een grootstad als Brussel zijn er heel wat verschillende nationaliteiten aanwezig. Het is geen verrassing dat het aandeel niet-Belgen daar bijna dubbel zo groot is als het nationale gemiddelde. Meer dan 1 op de 4 werknemers heeft er niet de Belgische nationaliteit. De cijfers van West-Vlaanderen daarentegen zijn wel verrassend. Daar heeft slechts 1 op de 10 werknemers een andere nationaliteit, terwijl de verwachting was dat Fransen daar een redelijk deel van de markt zouden aanvullen. En dat is dus niet het geval.

Taal en diploma als drempel voor bediendenjobs

Uit het onderzoek blijkt ook dat niet-Belgen vooral onder de arbeiders vertegenwoordigd zijn. De oorzaak kan de taal en de homologatie van beroepstitels zijn. Deze twee elementen spelen bij arbeiders minder een rol. Maar misschien gaat er ook gewoon te weinig aandacht naar economische migratie. In België zijn we vaak nog te passief bij arbeidsmigratie, waardoor we eerder laag-gekwalificeerden onder de niet-Belgen vinden.

Diversiteit in de strijd tegen arbeidskrapte

Wanneer je voor diversiteit kiest, kies je ook voor talent met een specifieke kijk en expertise in je organisatie. Dit kan een nieuwe wind doen waaien in je onderneming. Een divers personeelsbestand brengt immers nieuwe ideeën en creativiteit met zich mee. Bovendien is diversiteit ook goed voor jouw imago als werkgever. Zeker in sectoren waar de arbeidskrapte zich het felst laat voelen is het een interessante piste om versterking te zoeken bij niet-Belgen.


Internationale tewerkstelling in je organisatie?

Wanneer niet-Belgen in België komen werken zijn er heel wat vragen. Heb je een arbeidsvergunning nodig? Moeten ze een arbeidskaart hebben? Wanneer volstaat een single permit? Acerta geeft antwoord op al je vragen.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen