< Terug naar overzicht

Acerta: Vakantiedagen meest gekozen voordeel in een cafetariaplan

Partnernieuws

Uit recent onderzoek blijkt dat 70,5 procent van de werknemers het belangrijk vindt om zelf een deel van het loonpakket te bepalen. Als werkgever is het een slim idee om te investeren in een cafetariaplan. Zo speel je in op de verwachtingen van je medewerkers en verhoog je de loyaliteit. Welke voordelen stop je het beste in je cafetariaplan om tegemoet te komen aan de wensen van je medewerkers? Acerta deed er onderzoek naar.

Welke keuzes willen werknemers het liefst in hun cafetariaplan?

Er zijn heel wat verschillende loonopties die je als werkgever in je cafetariaplan kan aanbieden. Denk hierbij aan een smartphone, firmawagen, vakantiedagen of pensioenopbouw. Werkgevers denken vaak dat de materiële voordelen populair zijn, maar uit onderzoek van Acerta blijkt dat werknemers meer kiezen voor work-lifebalance keuzes. Dit zijn de favoriete keuzes van werknemers:

  • Vakantiedagen inruilen voor loon in cash (31%)
  • Loon in cash inruilen voor extra vakantiedagen (26%)
  • Loon in cash inruilen voor extra pensioenopbouw (25%)

Ga creatief om met extra vakantiedagen

Ook bij bedrijven met een verloning die sterk bepaald is door barema’s, is vakantiedagen kopen en verkopen, buiten het wettelijk verlof, een optie. Daarbij is er heel wat ruimte voor creativiteit. Zo kan je bijvoorbeeld je medewerkers de kans geven om vakantiedagen over verschillende jaren heen op te sparen. Dit is een moderne manier om loopbaansparen aan te moedigen. Loopbaansparen is een wettelijk stelsel waarbij de medewerker in bepaalde periodes meer kan werken om de opgespaarde dagen later in te zetten als extra verlof. Je medewerkers sparen dus zelf voor een sabbatical en jij zorgt voor een motivatieboost.

Minder bezorgdheid over hindernissen

Uit het onderzoek blijkt dat 43% van de werkgevers keuzes in verband met het loonpakket belangrijk tot zeer belangrijk vindt. Nog belangrijker, de bezorgdheid bij werkgevers over mogelijke hindernissen zoals wetgeving en arbeidsorganisatie daalt met tien procent tegenover 2017. Het cafetariaplan is een goede manier om te voldoen aan de verwachtingen van je medewerkers, zonder dat de loonkost stijgt. Bovendien kan je je cafetariaplan inzetten om nieuwe medewerkers aan te trekken of om je medewerkers langer bij je te houden.

Wil jij graag een cafetariaplan opstarten in je bedrijf?

Acerta biedt advies en oplossingen op maat om van je cafetariaplan een succes te maken.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen