< Terug naar overzicht

Acerta: Vaarwel vaste arbeidstijden

Partnernieuws

Het klassieke werkrooster van ‘nine to five’ is niet langer standaard. Bij ruim 6 op de 10 werkgevers is er zelfs geen sprake meer van. Bedrijven geven hun medewerkers heel wat flexibiliteit als het gaat over arbeidstijd. Nochtans beoordelen werkgevers de prestaties van hun medewerkers nog vaak op basis van hun aanwezigheid op de werkvloer en van de hoeveelheid geleverd werk.

Aanwezigheid als factor bij beoordeling

Volgens ruim 1 op 3 werkgevers zijn de belangrijkste beoordelingsfactoren kwantiteit én kwaliteit samen. Als we deze twee factoren apart bekijken, dan blijkt kwaliteit belangrijker te zijn dan kwantiteit. Wat ook opvalt is dat de aanwezigheidscontrole voor ruim 1 op 10 werkgevers het meest belangrijk is om de prestaties van de medewerkers te beoordelen. Bij 17% van de werkgevers van arbeiders is het de belangrijkste beoordelingsfactor, bij bedienden ligt dat percentage iets lager, namelijk op 14%. Aanwezigheid is dus blijkbaar nog steeds een belangrijke factor bij de beoordeling van werknemers. Nochtans zit telewerken in de lift, en zijn medewerkers bijgevolg niet altijd aanwezig op kantoor.

Telewerkers vullen uurrooster zelf in

Telewerken is een manier van werken waarbij werknemers zelf hun locatie kunnen kiezen. Het impliceert ook meer vrijheid op vlak van werktijden. Meer dan de helft van de werkgevers geeft aan dat telewerkers hun uren kunnen presteren op de momenten die hen het best passen. Dus niet per se binnen de gewone arbeidsuren.

Het is wat contradictorisch: telewerken zit in de lift, maar 1 op de 10 werkgevers beoordeelt zijn werknemers op aanwezigheid. Natuurlijk kan niet iedereen thuis- of telewerken, bij sommige beroepen is de aanwezigheid op de werkvloer gewoon nodig. Bijvoorbeeld in de zorgsector of bij productiearbeid is het onmogelijk om het werk van thuis uit te verrichten. Toch is het misschien eens tijd om de beoordelingsmethodes af te stemmen op de ‘New Ways of Working’?

Thuiswerk 2.0:
   al je vragen rond reglementering en leidinggeven beantwoord!   

Werken je medewerkers soms van thuis uit?
Ontdek de juridische aspecten van thuiswerk tijdens onze opleiding.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen