FONS LEROY BLOGT: Open deuren…

We trappen een open deur in door te stellen dat de krapte op de arbeidsmarkt zich volop laat voelen: krantenkoppen over een manifest tekort aan leerkrachten, IT’ers en verpleegkundigen, de horecasector blijft zitten met duizenden vacatures, de bouwsector schreeuwt om technisch geschoold personeel, dienstenchequebedrijven vinden te weinig medewerkers, meer vrachtwagenchauffeurs gezocht, bedrijven krijgen jobs voor operatoren niet ingevuld en ga zo maar door.

Agility, meer dan een buzz-word

Wendbaarheid? Daar is ieders HR-hart en de mond al jaren van vol. Maar meer dan ooit is agility een game changer. “Met corona speelt dit nog meer”, aldus Wim Morbée, managing partner bij Fenix Consulting. “De context evolueert voortdurend en mensen moeten zich pijlsnel aanpassen aan die veranderende omgeving. Kortom: er is nood aan agile kunnen werken.”

Talent behouden dankzij ‘inplacement’

In de context van de huidige War for talent is het essentieel om te investeren in de begeleiding en fidelisering van ‘menselijk kapitaal’! Elk bedrijf staat vandaag voor dezelfde uitdaging: het aantrekken en behouden van talent. Carrièrecoaching kan één van de middelen zijn om de werknemer gemotiveerd aan boord te houden binnen het bedrijf. Deze notie van loopbaancoaching wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Een vaak gebruikte term hiervoor is ‘inplacement’. Een interview met Kathy Rosseel, Career Management Director bij Daoust.

Het post-Covidkantoor: Een experiment met een hoge slaagkans

België is een van de weinige landen waar thuiswerken zo lang werd verplicht. Die ervaring heeft de manier waarop we omgaan met onze werkomgeving drastisch veranderd. Het kantoorvocabularium kreeg er ook een rits aan termen bij: beeldbellen, coronaproof, remote, hybride en gedistribueerd werken… Interieurarchitect Philippe Van der Velpen vertelt wat dit zoal betekent voor het post-Covidkantoor.

ZORG Magazine en HR SQUARE onder één dak

ZORG Magazine, het vakblad voor leidinggevenden in de zorg, en HR Square, het netwerk voor arbeidsrelaties en personeelsbeleid, maken na een recente overname deel uit van dezelfde familie. Uitgeefbedrijf Kowala Productions nam het HR-vakblad over van oprichter Jos Gavel.

Jobat roept EBC Studio in het leven

EBC Studio is een productiecel voor de creatie van employer branded content, dé manier om je op vandaag als werkgever te positioneren bij actief én latent talent.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen