< Terug naar overzicht

Teamverantwoordelijke Rekrutering en Selectie

Teamverantwoordelijke Rekrutering en Selectie

Organisatie

Het team Rekrutering en Selectie is verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe medewerkers, alsook het mee faciliteren van de jobmobiliteit van medewerkers binnen de organisatie. Jaarlijks worden meer dan 1700 nieuwe medewerkers aangetrokken en meer dan 25.000 sollicitaties verwerkt.

Rekrutering en Selectie is verantwoordelijk voor het uittekenen van een passende branding en rekruteringsstrategie voor het aantrekken van toponderzoekers en professionals en voor het faciliteren en adviseren van het selectieproces, alsook voor de operationele dienstverlening hieraan gekoppeld. Het team bestaat uit zes selectieadviseurs, een rekruteringsadviseur, een rekruteringsplanner en een HR-medewerker die administratieve ondersteuning biedt aan het team.

Het team staat voor een aantal concrete uitdagingen en ambitieuze projecten:

 • Het blijven aantrekken van talent in een krappe arbeidsmarkt
 • Het verder ontwikkelen van de internationale rekruteringsstrategie om toponderzoekers aan te trekken
 • Het verder professionaliseren van het selectieproces voor onderzoekers
 • Het implementeren van een nieuw e-recruiting systeem en tooling

Functie

 • Je bent verantwoordelijk voor een team van een 10-tal medewerkers
 • Je coacht dit team en je begeleidt de verdere ontwikkeling van het team en van elk van de medewerkers
 • Je organiseert, coördineert en optimaliseert de operationele dienstverlening en bijhorende processen en werkwijzen
 • Je bent sparringpartner voor de teamleden en aanspreekpunt voor geëscaleerde vragen
 • Vanuit een constructief kritische blik bouw je mee aan het verder ontwikkelen en optimaliseren van de visie, kaders, processen en werkwijzen binnen het domein van rekrutering, selectie en jobmobiliteit. Hierbij zorg je voor de nodige afstemming met ruimere beleidsinitiatieven en met andere collega’s binnen Personeelsdienst en de ruimere organisatie.
 • In nauwe samenwerking met de rekruteringsadviseur, het externe communicatiebureau en de dienst Marketing zorg je voor de verdere ontwikkeling van de rekruteringsstrategie (nationaal en internationaal) afgestemd op het aantrekken van de verschillende doelgroepen(academici, onderzoekers en professionals in verschillende domeinen).
 • Je hebt continu aandacht voor het optimaliseren van het selectieproces. Voor niet-academische functies wordt het selectieproces van A-Z begeleid en geadviseerd door de selectie-adviseurs. Zij faciliteren jaarlijks een 500-tal selectietrajecten. Voor onderzoekers en academici krijgt dit vorm in het informeren, adviseren en opleiden van leidinggevenden en selectiecommissies die de selectie op zich nemen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het budget Rekrutering en Selectie: je zorgt voor opmaak van de jaarlijkse begroting, je beheert het budget en je houdt het overzicht over de besteding van de middelen en de contracten met externe leveranciers. Je zorgt voor de nodige budgettaire rapportering.
 • Je vertaalt trends en ontwikkelingen in vernieuwing qua visie, aanpak, tools en systemen voor KU Leuven.
 • Je initieert en trekt projecten binnen het domein Rekrutering en Selectie en je wordt op basis van je expertise en bagage ingeschakeld in ruimere HR-projecten.

Profiel

 • Je genoot een masteropleiding of gelijkwaardige ervaring en je hebt een ruime expertise en ervaring binnen het domein van rekrutering en selectie en/of ruimer binnen HR.
 • Je kan een team coachen en verder laten ontwikkelen.
 • Je bent conceptueel sterk, je kan mee een visie en beleidskaders uitwerken en je kan deze vertalen in de realiteit.
 • Je bent hands-on om de dagelijkse operationele dienstverlening te organiseren en waar nodig bij te springen.
 • Je bent constructief kritisch en je streeft naar het continu optimaliseren van de bestaande werkwijzen en processen, steeds wakend over het evenwicht tussen kwaliteit en efficiëntie.
 • Je kan zelfstandig werken en je bent een teamspeler.
 • Je bent contactvaardig,klantgericht en diplomatisch en je weet draagvlak te creëren voor vernieuwing.
 • Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels.

Aanbod

We bieden je een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur.

Je kan rekenen op een job vol afwisseling met ruimte voor professionele groei en het opnemen van verantwoordelijkheden. Je werkt in de autoluwe omgeving in het hartje van Leuven.

Aan deze functie is een salaris in graad 7 of 8 gekoppeld. Graad 9 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen. Hiernaast bieden wij een kosteloze hospitalisatie- en groepsverzekering. Details over het salarispakket kan je terugvinden via de jobsite.

We voorzien een inwerkperiode van enkele maanden om de noodzakelijke reglementaire en systeemtechnische kennis onder de knie te krijgen en vertrouwd te geraken met de procedures en procesflows.

Contact

Interesse? 

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Ann Schillemans tel: +32 16 32 83 32

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 18/04/2019 via deze online sollicitatietoepassing.

KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Meer info

De volledige vacaturetekst kan je nalezen via deze link.


Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen