< Terug naar overzicht

Zwitserse senior manager heeft hoogste koopkracht

Binnen Europa is de koopkracht van senior managers het hoogst in Zwitserland en het laagst in Letland. Dat meldt het rapport International Geographic Salary Differentials van consultantbureau Mercer Human Resource Consulting. Mercer berekende de koopkracht door het salaris van de managers naast de inhoudingen voor belasting en sociale zekerheid en de lokale kosten voor onderhoud te leggen. België staat op de 10de plaats.

De koopkracht van de senior managers uit een bepaald land wordt telkens vergeleken met de koopkracht van een manager in Viëtnam, waar de koopkracht het laagst ligt van de 41 landen die Mercer wereldwijd onder de loep nam. Viëtnam krijgt score 1. Een senior manager is het allerbeste af in Zwitserland, waar hij 5,3 keer meer kan kopen dan in Viëtnam. Binnen Europa is het zilver voor Duitsland (4,8) en het goud voor Oostenrijk (4,1). Daarachter volgen Ierland, Spanje, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Turkije en op de 10de plaats België (3,4). Onderaan de Europese lijst bengelen Tsjechië en Litouwen (2,1), Hongarije, Estland (1,7) en Letland (1,4).

De aanzienlijke verschillen binnen een eengemaakt Europa doen vragen rijzen. Het is niet ondenkbaar dat senior managers naar landen trekken die hen een goede levensstandaard gunnen. Wereldwijd is het voor senior managers aangenaam vertoeven in Hong Kong (5,2), Canada (4,3), Australië en Japan (3,9) en ook nog in de Verenigde Staten (3,4 – zoals in België).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen