< Terug naar overzicht

Zwijgen is zilver, spreken is goud

Even voorstellen: Anette Böhm (HR Belgium Belgacom) Van 22 tot 24 november 2007 heeft in Lyon de vijfde editie plaats van de HR Square November Conference over arbeidsrelaties. Het centrale thema is communicatie, in al haar vormen en gedaanten. In de komende edities van De Week stellen we u het programma en de sprekers voor. Deze keer is Anette Böhm aan de beurt, verantwoordelijke HR Belgium bij de Belgacom-groep.

Sinds eind maart van dit jaar staat Anette Böhm (39) in voor HR Belgium bij Belgacom. In een gezamenlijk interview met ceo Didier Bellens en directeur Arbeidsrelaties Sven Audenaert in HR Square 45 (mei 2007) lichtte ze haar visie op HR al toe. Zo zei ze over de communicatie rond de meest recente herstructurering: “(...) De communicatie liep niet enkel van top naar middenkader, maar tot op het laagste niveau. Er leefde aanvankelijk heel wat achterdocht bij de Proximus-werknemers (...), maar net door de consequente aanpak is men verder gaan nadenken en heeft men ingezien dat dergelijke beslissingen alleen genomen worden als ze echt noodzakelijk zijn. Er moet inderdaad veel aandacht besteed worden aan het middenkader, maar het is even belangrijk ook naar de uitvoerende niveaus te communiceren.” En over sociaal overleg: “Ik denk dat de medewerkers en de sociale partners zich niet altijd volledig realiseren welke inspanningen we leveren op het vlak van sociale relaties. (...) Het overleg levert veel op, maar het kost tijd.”


Anette Böhm heeft al heel wat HR-watertjes doorzwommen. Ze combineerde een studie aan de Berufsakademie Mannheim in Duitsland met een baan bij Boehringer Mannheim. Ze verliet het bedrijf in 1990 om bij Abbott aan de slag te gaan. Ze was achtereenvolgens assistant HR, junior manager HR, HR-manager Abbott Diagnostics Duitsland en HQ EMEA en Manager Career Resources Center EMEA. In 1995 volgde Böhm haar Belgische echtgenoot naar zijn thuisland en werd ze, na een kort intermezzo als direct search consultant, HR-manager voor de drie Belgische entiteiten van de Exact Group. Een verschil in visie deed haar in 1997 overstappen naar Oracle Belgium/Luxemburg, waar ze een HR-departement uit de grond stampte. Een aanbod van Agfa om Europese en wereldwijde HR-verantwoordelijkheid te dragen, kon Böhm niet weigeren. Zo werd ze in september 2003 HR-director Agfa Europe en algemeen hoofd HR van Agfa Graphic Systems. Ze ontwierp een nieuwe Europese HR-organisatie in de lijn van de huidige economische realiteit en gaf de aftrap voor het management van cultuurverandering. Midden 2005 stapte ze over naar de Belgacom-groep, waar ze HR-directeur bij Proximus werd. In maart dit jaar werd ze benoemd tot vicepresident en hoofdverantwoordelijke HR Belgium voor Belgacom.


Tijdens de HR Square November Conference kunt u Anette Böhm persoonlijk ontmoeten en haar de kleren van het lijf vragen tijdens de debatten of bij een borrel. Meer info over programma en inschrijving: Tom Baele, 053/60.56.71, tom@hrsquare.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen