< Terug naar overzicht

Zweeds bedrijf verplicht sporten tijdens de werkuren

Omdat we na het werken niet altijd tijd hebben om te sporten, verplichten enkele Zweedse bedrijven hun werknemers om te sporten tijdens de uren. “Wie niet wil meedoen, moet maar opstappen”, klinkt het.

Alle zestig werknemers op het hoofdkwartier van sportlabel Bjorn Borg in Stockholm gaan op vrijdag samen sporten in de fitness. Dat is al meer dan twee jaar een wekelijkse traditie, op initiatief van CEO Henrik Bunge. “Als je niet wil sporten, wil je geen deel uitmaken van de bedrijfscultuur en moet je maar opstappen”, verklaart Bunge aan AFP, die meteen aanvult dat tot dusver niemand om die reden zijn ontslag heeft ingediend.

Bunge heeft goede redenen om zijn werknemers verplicht te laten zweten. Het is niet alleen goed voor hun gezondheid en productiviteit, maar werkt ook als een wekelijkse teambuildingactiviteit. Volgens een studie van de Universiteit van Stockholm uit 2014 zorgt sporten tijdens de werkdag er bovendien voor dat werknemers zich minder vaak ziek melden.

Ook bij het waterbedrijf Kalmar Vatten en constructiebedrijf Rotpartner is een gelijkaardig sportbeleid van kracht. Zweedse bedrijven die geen werkuren willen opofferen, subsidiëren vaak wel de sportactiviteiten van hun werknemers. Zweden kunnen een bedrag tot 500 euro per jaar aftrekken van hun belastingen voor sportgerelateerde uitgaven.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen