< Terug naar overzicht

Zeven op tien langdurig werkzoekenden vinden werk na traject op maat

Een jaar geleden lanceerde Vlaams minister van Werk Philippe Muyters samen met werkgeversorganisaties Voka en Unizo het ‘versnellingsplan’ dat langdurig werkzoekenden vlugger moest activeren door hen sneller en grondiger te screenen. Na een jaar hebben zeven op tien langdurig werkzoekenden werk gevonden na een traject op maat.

Het ‘versnellingsplan’ is een onderdeel van een pact van de Vlaamse minister van Werk en werkgeversorganisaties Voka en Unizo om de arbeidsmarktkrapte aan te pakken. Een van de onderdelen van dit pact was de screening van langdurig werkzoekenden. Langdurig werkzoekenden zijn meer dan een jaar werkloos en staan daardoor vaak verder af van de arbeidsmarkt, maar bezitten een pak competenties en talenten.

Eind 2017 vielen 17.914 werkzoekenden onder de doelgroep van het versnellingsplan. Daarvan stroomden er 5779 (of 32 procent) uit de werkloosheid tussen januari en oktober 2018, dus in minder dan een jaar. Zij ontvangen geen werkloosheidsuitkering meer. De grote meerderheid van hen, zo’n 70 procent, vond een job. Nog
4235 werkzoekenden zijn actief in bemiddeling bij de VDAB (24 procent). Eind oktober 2018 moesten nog 7900 werkzoekenden worden gescreend (44 procent).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen