< Terug naar overzicht

Zes op de tien werkgevers laat werknemers onbeperkt surfen

Steeds meer werkgevers erkennen dat het afsluiten van het internet voor werknemers weinig zinvol is. Slechts 16% van de werkgevers blokkeert bepaalde websites voor de werknemers.

Dat blijkt uit een rondvraag van ondernemersorganisatie Unizo bij ondernemers uit de dienstensector. Zes op de tien werkgevers laat zijn werknemers onbeperkt surfen op het internet. Slechts 16% blokkeert bepaalde sites voor zijn werknemers.

Vier op de tien werknemers mag ook pagina’s bezoeken die niet met het werk te maken hebben, zolang de normale taken niet in het gedrang komen. Bijna een derde mag dat doen tijdens de pauze.

“Internet negeren, is de realiteit ontkennen. Het is beter om werknemers toe te laten om onbeperkt op het net te surfen. Meer nog, ze kunnen fungeren als een online-ambassadeur van het bedrijf”, zegt Unizo. Volgens de ondernemersorganisatie werkt positieve commentaar van werknemers over het bedrijf op het net als een vorm van marketing of reclame voor het bedrijf. Het blokkeren van de toegang tot internet heeft weinig zin.

“Via de smartphone of tablet kunnen werknemers toch veelal onbeperkt surfen. Beter is het om onbeperkt surfen toe te laten binnen een vooraf afgesproken IT-policy. Zo vermijd je misverstanden en is er toch een vorm van controle”, aldus Unizo.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen