< Terug naar overzicht

Work life balance goed voor een vijfde meeromzet per werknemer

Een jaarlijkse meeromzet van twintig procent per werknemer is weggelegd voor bedrijven die het evenwicht tussen het werk en privéleven van hun medewerkers behartigen.

In deze economisch hachelijke tijden helpt het niet om werknemers een extra zware werkdruk op te leggen, tenminste niet als ze toch al goed presteren. Zelfs nu kan een aangepast werkvolume waarmee een evenwicht met het privéleven kan worden bewaard, bijdragen aan goede bedrijfsresultaten. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse HR-consultant Morgan Redwood.

Positieve ingesteldheid


Een uitgebalanceerd leven waarin personen zich veelzijdig kunnen ontplooien, zorgt mee voor een positieve levenshouding. Belangrijker voor de bedrijven is dat werknemers die positieve ingesteldheid ook overdragen op de organisaties waarvoor ze werken. Op die manier draagt een goede work life balance bij aan de prestaties op het werk en zorgt ze mee voor een daling van het absenteïsme.

Meeromzet


Niet verwonderlijk dus dat Morgan Redwood in onderzoek vaststelde dat in bedrijven die het evenwicht tussen werk en privéleven behartigen elke werknemer gemiddeld voor een vijfde meeromzet zorgt. Dat evenwicht tussen werk en andere bezigheden ziet er het best uit voor het peloton van de werknemers in een organisatie. De junior managers komen op de tweede plaats gevolgd door het middelmanagement. Senior managers en de top van het bedrijf hebben buiten hun professionele bezigheden het minst ademruimte.

VTO


Medewerkers waarderen ook de mate waarin in hun opleiding en ontwikkeling wordt geïnvesteerd. De twintig bedrijven die daarin het meest investeren, profiteren van een meeropzet per werknemer van tien procent in verhouding tot het gemiddelde rendement.

Bron: 6minutes

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen