< Terug naar overzicht

Woon-werkverkeer: toch niet zo slecht voor de mentale gezondheid?

Microsoft voerde een studie uit bij 6.000 respondenten over het welzijn van werknemers en werkgevers tijdens de pandemie. Bedrijfsleiders vertrokken zes maanden geleden met de vraag “Hoe zorgen we ervoor dat onze werknemers productief blijven?”. Inmiddels is de vraag veranderd naar “Hoe kunnen we het welzijn van onze werknemers vooropstellen?”

Aan de hand van de studieresultaten en met behulp van kwalitatieve klantengesprekken treden vijf belangrijke bevindingen naar voren.

  1. De pandemie verhoogde het aantal burn-outs op het werk, in sommige landen meer dan in andere.
  2. Oorzaken van stress op de werkplek verschillen voor eerstelijnswerkers en telewerkers.
  3. Er is meer communicatie en er zijn minder grenzen tussen werk en privé.
  4. Het niet hoeven pendelen, kan een negatieve impact hebben op de productiviteit van de telewerker.
  5. Studies tonen aan dat meditatie kan helpen tegen burn-out en stress tijdens de werkdag.

De belangrijkste stressfactor, die wereldwijd gedeeld wordt, is de bezorgdheid om besmet te geraken met COVID-19. Een tweede factor is het gebrek aan een scheiding tussen werk en privéleven. Het gevoel van vervreemding van de collega's is een derde factor die stress veroorzaakt onder werknemers. De vierde factor is de onbeheersbare werkdruk (of werkuren).

De studie wees uit dat onder eerstelijnswerkers bijna 30 procent van de werknemers niet de nodige technologie of beschermingsmiddelen heeft gekregen om effectief sociale afstand te kunnen houden. Dat verklaart mede hun zorgen om besmet te geraken met COVID-19. Onder telewerkers speelt vooral het gebrek aan een scheiding tussen hun werk en het privéleven.

Een derde van de telewerkers geeft aan dat het ontbreken van een scheiding tussen werk en het privéleven een negatieve invloed heeft op hun welzijn. Het ooit zo gevreesde woon-werkverkeer heeft daadwerkelijk bijgedragen tot het handhaven van de grenzen tussen werk en privéleven. Het heeft ook een impact op de productiviteit en het welzijn van werknemers.
Het woon-werkverkeer zorgt voor blokken van ononderbroken tijd voor de mentale overgang van en naar het werk, een belangrijk aspect van het welzijn en de productiviteit. Mensen zullen zeggen: "Ik ben blij dat ik niet meer hoef te pendelen. Ik bespaar tijd.” Maar zonder een routine om naar het werk te gaan en dan af te sluiten, zijn ze aan het eind van de dag emotioneel uitgeput.

Blijkt ook dat zes maanden na de start van de pandemie werknemers aanzienlijk meer in vergaderingen zitten, meer ad hoc gesprekken voeren en meer inkomende chats hebben dan tevoren het geval was. Chats na de werkuren, tussen 17.00 uur en middernacht, zijn ook fors toegenomen. Er is een grote groep mensen die voor de pandemie de laptop afsloot om 17.00 uur en hem niet meer aanraakte, maar dat nu wel doet.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen