< Terug naar overzicht

WK-koorts doet kort verzuim stijgen

Bijna een op tien Britse werknemers geeft toe dat hij/zij zich onterecht ziek durft melden tijdens het WK voetbal dat in juni start. Vooral het tijdsverschil met Braziliƫ, overmatig alcoholgebruik en eventueel mooi zomerweer zorgen ervoor dat Britse werknemers last zullen hebben van de WK-koorts.

De rondvraag werd georganiseerd door verzekeringsbedrijf Canada Life Group Insurance. 8% van de Britse werknemers overweegt zich minstens een dag ziek te melden tijdens het WK voetbal, ook al zijn ze niet echt ziek. Meer dan een derde (35%) vermoedt twee tot drie dagen ‘ziek’ te zullen zijn, 7% overweegt zich zelfs vier tot vijf dagen ziek te melden. Enkele echte voetbalfans (4%) overweegt zelfs zich meer dan zeven werkdagen onterecht ziek te melden.

Vooral het tijdsverschil met Brazilië, waardoor in het Verenigd Koninkrijk sommige voetbalwedstrijden pas om 11u ’s avonds starten, beïnvloedt de intentie om zich de dag van de wedstrijd of de dag nadien ziek te melden (53% van de mannen en 41% van de vrouwelijke voetbalfans).

Het gebruik van alcohol tijdens het volgen van de wedstrijden doet eveneens de kans stijgen dat werknemers zich de dag nadien onterecht ziek melden. 40% (47% van mannen en 34% van de vrouwen) zegt dat de kans dan groot is dat ze ’s anderendaags ‘ziek’ zijn.

41% laat zich dan weer beïnvloeden door vrienden of collega’s die tijdens het WK niet gaan werken, omdat ze vakantie nemen of omdat ze zich ook onterecht ziek melden.

En als Engeland de halve finale of zelfs de finale haalt, slaat de WK-koorts pas echt toe. 60% overweegt dan om zich de dag nadien ziek te melden.

Bron: HR Review

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen