< Terug naar overzicht

Witte sector moet minder wit worden

De zorgsector is steeds op zoek naar personeel, maar toch wordt er sterk in dezelfde vijver gevist. Nieuwe initiatieven moeten dan ook helpen om meer mensen met een migratieachtergrond aan te trekken.

Onder het motto ‘Ieder talent telt’ trachten diverse organisaties mensen met een migratieachtergrond aan het werk te helpen in de non-profitsector. Volgens de laatste Vlaamse Herkomstmonitor zoeken meer dan 60.000 van hen een job. Er is ook steeds meer diversiteit in het cliënteel van non-profitorganisaties en dat weerspiegelt zich nog maar zelden bij het personeel.

Via een ESF-project (Europees Sociaal fonds) willen Vivo, Verso, het Minderhedenforum, de VDAB en de Vlaamse zorgambassadeur werkzoekenden met buitenlandse roots wegwijs maken in de non-profitsector. “Je merkt in de zorgsector vandaag een duidelijke uitstroom van oudere werknemers. We zullen ook medewerkers van vreemde origine nodig hebben om voldoende handen te behouden”, stelt Klaartje Theunis, voorzitter van Verso en bij Zorgnet-Icuro verantwoordelijk voor het luik 'personeel en organisatie'. Als netwerkorganisatie van zorgorganisaties zet ook Zorgnet-Icuro haar schouders onder dit initiatief.

Personen van buitenlandse origine warm maken voor de zorgsector loopt binnen het ‘Ieder talent telt’-project op diverse manieren. Momenteel start er een initiatief waarbij werknemers met buitenlandse roots in promotiefilmpjes getuigen over de sociale sector. “Maar we hebben nog ambassadeurs nodig”, vertelt Saar Casteels, projectbeheerder diversiteit bij Vivo.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen