< Terug naar overzicht

Wij willen leren! Wij willen leren!

Kinderen (sommige toch) durven het al eens te scanderen. Maar ook werknemers doen het. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van een wereldwijd consultancybedrijf bij meer dan 208.000 werknemers uit 190 landen.

Het verbaast niet. Meer dan twee derde van de respondenten willen vaardigheden leren voor nieuwe rollen die meer kansen en zekerheid bieden. Vooral dan zij die werden afgedankt of van wie de werktijd werd gekortwiekt. Daartoe blijft het echter niet beperkt. We sommen de meest bezorgde categorieën op: klantenservice, boekhouding, HR, administratie, media en informatie, handwerk en productie. Evenzeer als corona, is de verandering in IT en andere technologie daarvoor verantwoordelijk.

De voorkeur van de werknemers gaat naar opleiding in digitale en informatietechnologie, maar vooral bij arbeiders ook naar engineering. Opvallend is dat de voorkeuropleidingen aansluiten bij het huidige werkveld. Het is niet zo dat HR-medewerker, om maar iets te noemen, via bijkomende vorming iets helemaal anders willen doen. Kantoorbanen, management, consulting, marketing, HR blijven aantrekkelijk omdat ze het aura hebben van een haalbare overgang.

De wil om nieuwe dingen te leren is het hoogst in Afrika, omwille van de ook daar snel voortschrijdende automatisering. In Europa is dat minder (toch in de ‘betere’ landen) omdat er minder dreiging uitgaat van automatisering. Werknemers hebben het gevoel dat arbeidswetgeving hun baan tot op zekere hoogte zal beschermen en dat zij tijd zullen krijgen om iets nieuws te vinden in of nabij hun branche.

Doe met deze inzichten uw voordeel in de nieuwe talentenoorlog. Wij willen leren? U zal moeten trainen en coachen.

Bron: Boston Consulting Group

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen