< Terug naar overzicht

Wie werkt omdat het moet, is dubbel zo vaak afwezig

De rol van de leidinggevende is van cruciaal belang voor lager absenteïsme, lager burn-out-risico en minder personeelsverloop. Wie werkt omdat hij dat zelf wil is minder ziek, loopt minder risico op burn-out, is minder snel van plan om van werkgever te veranderen en is bereid om vier jaar langer te werken dan wie werkt omdat het moet. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Securex. De leidinggevende speelt een sleutelrol in het verhogen van de ‘ik wil werken’-motivatie. Tot een vijfde (20 procent) van deze motivatie hangt af van diens rol.

“Als het de overheid menens is om langdurig absenteïsme aan te pakken, is het belangrijk bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun leiderschap,” zegt Hermina Van Coillie, HR Research Expert bij Securex.

Dit zijn de opvallendste bevindingen uit het onderzoek.

  • Liefst 1 op 5 (22 procent) van zij die enkel werken omdat het moet, is minstens 21 dagen afwezig door ziekte of privé-ongeval. Bij zij die die werken omdat ze het willen, is dat slechts 1 op 10.
  • Werknemers die werken omdat het moet, zullen zich heel wat vaker ziek melden zonder dat ze echt ziek zijn (17 procent tegenover 10 procent).
  • Werknemers die werken omdat het moet, lopen veel meer risico op een burn-out (49 procent) dan zij die werken omdat ze het willen (7 procent).
  • Wie werkt omdat hij wil (uit goesting) is bereid om vier jaar langer te werken dan wie werkt omdat het moet.
  • De leidinggevende speelt een sleutelrol in het verhogen van autonome motivatie en in de strijd tegen absenteïsme en burn-out.

Het volledige verslag van het onderzoek is te vinden op https://press.securex.be/wie-werkt-omdat-het-moet-is-dubbel-zo-vaak-afwezig

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen