< Terug naar overzicht

“Wie voltijds werkt, wordt fiscaal afgestraft”

Het aantal deeltijds werkenden in de privésector is op tien jaar tijd met 28 procent toegenomen, terwijl de voltijdse tewerkstelling slechts met 1,7 procent steeg. “Fulltime werken, wordt fiscaal afgestraft”, geeft het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) als verklaring.

“Wie halftijds aan de slag gaat, zal zijn loon nooit door twee gedeeld zien worden. Meer nog, hij zal een pak meer dan de helft van zijn voltijds loon overhouden, omdat hij in een lagere belastingschaal terechtkomt”, stelt NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws vast. Volgens haar houdt iemand die halftijds werkt, 62 procent over van het voltijdse nettoloon.

“Stimuleer voltijds werkenden”

Het NSZ vraagt daarom om voltijds werkenden fiscaal meer te stimuleren. “De federale regering beloofde om werk te maken van een grondige belastinghervorming. Dan moet ze in één beweging de personenbelasting mee hervormen, zodat een inkomen uit voltijdse arbeid niet zo zwaar belast wordt”, pleit Mattheeuws.

Volgens het NSZ waren er eind vorig jaar 1.722.086 voltijdse werknemers aan de slag in België en 883.694 deeltijdse werknemers.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen