< Terug naar overzicht

Wie investeert in talent?

Meer dan de helft van de Belgische bedrijven zou niet investeren in het management en de ontwikkeling van het talent van de werknemers. Slechts 21% doet dit op een proactieve manier.

Een en ander komt naar voor uit de internationale Workplace Survey, ontwikkeld door een financieel wervings- en selectiebureau. Het onderzoek is gehouden bij 2815 respondenten in 17 landen waaronder België. Zij kregen de simpele vraag voorgeschoteld: “Investeert uw bedrijf in talent?”

Blijkbaar antwoordde wereldwijd bijna de helft van de respondenten (49%) ‘Nee’. Hun bedrijf investeert blijkbaar niet in talent. In Luxemburg (62%), Nieuw-Zeeland en Ierland (60%), Canada (57%) en Australië (56%) zou men het minst investeren in talent. Opvallend: Italië scoort het best. Daar investeert slechts 27% van de bedrijven niet in talentontwikkeling. Italië wordt gevolgd door Nederland (35%), Zwitserland (38%), Japan (40%), Groot-Brittannië en Hongkong (42%).

Belgische bedrijven (51%) schommelen rond het wereldwijde gemiddelde, samen met Tsjechië (52%), Frankrijk (50%), Duitsland (48%), Spanje (49%) en de Verenigde Staten (52%).

Wereldwijd zou slechts 22% van de bedrijven proactief investeren in talent. Proactieve talentontwikkeling scoort het hoogst in Zwitserland (32%), gevolgd door de Ierse en Britse bedrijven (31%), Japan (30%), Nederland (29%), Luxemburg (27%), de Verenigde Staten (26%), Nieuw-Zeeland (25%) en Italië (23%).

België bevindt zich in de middenmoot, samen met Canada (21%), gevolgd door Australië en Spanje (20%), Frankrijk (17%), Hongkong (16%), Duitsland (13%) en helemaal onderaan Tsjechië met 8%.

Opzienbarend: hoewel de helft van de respondenten zonder schroom toegeeft niet in talent te investeren, is 88% van de ondervraagden ervan overtuigd dat investeren in talent een positieve impact heeft op het resultaat van het bedrijf. In België is dat zelfs voor 92% van de ondervraagden het geval. Dit vertaalt zich echter niet in de middelen die werkgevers investeren om hun medewerkers te motiveren en te behouden.

Slechts 2% wereldwijd en 3% van de Belgische bedrijven investeert in de talentontwikkeling van zijn medewerkers in het kader van retentie en motivatie. De meerderheid (57%) van de werkgevers wereldwijd en in België investeert in het personaliseren en begeleiden van de carrièreplanning en 53% wereldwijd en 47% in België in gepersonaliseerde extralegale voordelen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen