< Terug naar overzicht

Wetsvoorstel om loonkloof man-vrouw te dichten

Bedrijven zullen om de twee jaar de lonen van mannen en vrouwen moeten vergelijken. Wanneer blijkt dat vrouwen in het bedrijf beduidend minder verdienen dan hun mannelijke collega’s, moet er een actieplan komen. Benadeelde werknemers moeten ook terecht kunnen bij een bemiddelaar.

In de Kamercommissie Maatschappelijke Emancipatie is een wetsvoorstel goedgekeurd om de loonkloof in Belgische bedrijven aan te pakken. Die loonkloof bedroeg vorig jaar in de privésector gemiddeld 23 procent, op basis van de brutomaandlonen, deeltijds werk inbegrepen.

Het wetsvoorstel stelt dat bedrijven met meer dan vijftig werknemers om de twee jaar een analyse moeten maken van lonen en de loonpolitiek. Wanneer blijkt dat vrouwen in het bedrijf inderdaad beduidend minder verdienen dan hun mannelijke collega’s, dan komt er een actieplan.

Bemiddelaar


Daarnaast zullen vrouwen die minder verdienen dan hun mannelijke collega’s en/of een loonkloof vermoeden, naar een bemiddelaar in het bedrijf kunnen stappen. Stelt die bemiddelaar, een soort vertrouwenspersoon die inzage krijgt in alle documenten, vast dat er inderdaad sprake is van een loonkloof, dan zal hij met de werkgever tot een vergelijk proberen te komen.

“Vrouwen die zich vroeger tegen deze ongelijkheid wilden verzetten, moesten naar de arbeidsrechtbank stappen. Dat is niet zo evident”, zegt Maya Detiège (SP.A), hoofdindiener van het voorstel. “De drempel voor vrouwen om dit onrecht aan te klagen, zal nu een pak lager liggen. Bovendien ligt de kwestie nu bij alle niveaus op tafel.”

Bron: ABVV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen