< Terug naar overzicht

Wetenschappers kiezen voor privésector

Ruim de helft van de wetenschappers overweegt een overstap van de academische wereld naar de privésector. Niettemin is meer dan driekwart tevreden met zijn huidige job.

Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstverlener USG Professionals bij meer dan 300 wetenschappers. Afgestudeerde wetenschappers kiezen veel vaker voor een carrière in de privésector (60%). Slechts 24% kiest voor een academische loopbaan. Bovendien zegt 51% van de wetenschappers een overstap te overwegen naar de privésector.

Wetenschappers zijn in de privésector vooral actief in onderzoek & ontwikkeling (31,3%), kwaliteitscontrole (13,4%), klinisch onderzoek en 'regulatory affairs' (10%).

77% is tevreden met zijn huidige job en blijft zijn werkgever trouw op voorwaarde dat de jobinhoud voldoende afwisseling biedt. Vorig jaar overwoog 30% van werkgever te veranderen en 22% heeft dat ook effectief gedaan. Als wetenschappers overwegen een nieuwe werkgever te zoeken, is dat omdat ze op zoek zijn naar een andere uitdaging en willen groeien. Wetenschappers zijn bovendien trots op hun vak.

Technische expertise blijft een belangrijke competentie, maar vaardigheden zoals communicatie, projectmanagement en onderhandelingstechnieken winnen aan populariteit. Gevolgd door probleemoplossend denken en commerciële vaardigheden.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen