< Terug naar overzicht

Werving en selectie: de omgekeerde weg

Het uitzendbedrijf Manpower gaat bij bedrijven actief vast of tijdelijk werk zoeken voor (‘veelbelovende’) sollicitanten. Op die manier draait het gedeeltelijk de klassieke logica van werving en selectie om.

Het principe van het actief speuren naar werk op basis van het profiel van kandidaten bestaat al in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Nederland. Daar werd het door Manpower geïntroduceerd onder de naam FastForward. Dit concept, waarbij de capaciteiten en de ambitie van een kandidaat als vertrekpunt worden genomen voor arbeidsbemiddeling en niet de expliciete vraag van een werkgever, is het spiegelbeeld van de courante praktijk.


Het werkt als volgt. De consulent probeert via interviews en tests de capaciteiten en het potentieel van de kandidaat die zich aanbiedt te achterhalen. Op basis van die bevindingen, neemt de consulent contact op met ondernemingen die overeenkomen met het profiel en de ambitie van de kandidaat en probeert een sollicitatiegesprek te regelen. Het is dan aan de kandidaat om de werkgever te overtuigen.


Deze intensievere behandeling is niet weggelegd voor iedere werkzoekende. Doelgroep zijn vooral ‘veelbelovende’ jonge professionals met een ‘solide eerste werkervaring achter de rug’. Op dit ogenblik wordt de service aangeboden in acht Manpower-kantoren, in 2005 moeten dat er 30 worden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen