< Terug naar overzicht

Werkzekerheid bepaalt keuze werkgever

Belgische werknemers kijken in de eerste plaats naar werkzekerheid wanneer ze voor een bedrijf kiezen. De voorkeur gaat dan ook naar grote non-profitorganisaties.

Dat blijkt uit een studie van uitzendkantoor Randstad bij werknemers in 23 landen. Als Belgische werknemers een ideale werkgever kiezen, laten ze zich vooral leiden door werkzekerheid. Het loonpakket en de financiële gezondheid van het bedrijf komen op de tweede en derde plaats.

Dit is opvallend, want in de meeste andere landen is het loon wel de belangrijkste bepalende factor om voor een werkgever te kiezen.

Grote non-profitorganisaties zoals universiteiten, universitaire ziekenhuizen, Familiehulp, het Wit-Gele Kruis en het Rode Kruis, worden door Belgische werknemers dan ook beschouwd als prima werkgevers. De voorkeur gaat nog steeds naar geneesmiddelenproducenten en de media, maar gemiddeld scoort de non-profitsector bij de Belg toch beter dan het doorsnee bedrijf. Vier op de tien werken graag voor de non-profitsector, terwijl drie op de tien de voorkeur geeft aan de privésector.

De zorg voor milieu en maatschappij, de jobinhoud, de opleidingen, de werkzekerheid en de combinatie werk en gezin worden als de belangrijkste troeven van non-profitorganisaties gezien.

Bron: De Redactie

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen