< Terug naar overzicht

Werkvermogen jonge werknemers lager dan van oudere collega’s

Het werkvermogen van jonge werknemers ligt lager dan dat van hun tien jaar oudere collega’s. Bovendien lopen jonge werknemers een hoger risico van uitval door burn-out.

Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse onderzoeksbureau SKB. Het werkvermogen van jongeren ligt lager, omdat ze gevoelig zijn voor stress. Genratie Y heeft opvallend vaak te maken met uitputting en overbelasting. Als je dat meerekent, is hun werkvermogen slechter dan dat van hun 10 jaar oudere collega’s, omdat ze een groter risico lopen op burn-out.

Generatie Y is geboren in een tijd van economische voorspoed en technologische vooruitgang. Deze jongeren hebben een zelfverzekerde, optimistische houding. Maar uit het onderzoek blijkt dat ze ook een hoge ‘herstelbehoefte’ hebben. Die laat echter zien dat deze groep het zwaar heeft: er zijn onder deze groep veel meer medewerkers met een burn-out-risico dan bij de 35- tot 44 -jarigen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat een hoge herstelbehoefte een prima waarschuwing geeft voor uitputting, en daarmee een signaal is voor mogelijke burn-out. Andere bekende gevolgen van een hoge herstelbehoefte zijn een verhoogde kans op ziekte en ongevallen en verminderde creativiteit.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen