< Terug naar overzicht

Werkstress verhoogt risico op kanker niet

Hoewel een hoog niveau van werkstress een negatieve impact heeft op het psychologische en fysische welzijn van werknemers, is er geen rechtstreeks causaal verband tussen stress en het risico op kanker.

Dat blijkt uit een meta-analyse van twaalf Europese studies naar het verband tussen werkstress en kanker gedurende twaalf jaar bij meer dan 116.000 mensen tussen 17 en 70 jaar. De resultaten zijn onlangs gepubliceerd in de British Medical Journal.

In het onderzoek is werkstress gedefinieerd als een combinatie van een hoge werkbelasting en weinig regelmogelijkheden. In de loop van de studies werden in de groep 5765 gevallen van kanker vastgesteld. De onderzoekers vonden echter geen verband tussen werkstress en een algemeen toegenomen risico op darm-, long, borst- of prostaatkanker.

In het onderzoek werd rekening gehouden met leeftijd, geslacht, sociaaleconomische kenmerken, gewicht, rook- en drinkgewoontes. Ze achten het dan ook weinig waarschijnlijk dat stress op het werk bijdraagt tot deze vormen van kanker.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen