< Terug naar overzicht

'Werkstress bestaat niet'

Er bestaat wel zoiets als een veeleisende baan, maar een stressvolle baan bestaat niet. Of iemand door een veeleisende baan gestresseerd geraakt, hangt van de betrokkene zelf af.

Althans, dat stelt psychologieprofessor Ben Fletcher op de website Psychology Today. Volgens Fletcher verwarren mensen stress met de eisen die aan hen worden gesteld. De ene gaat beter om met die eisen dan de andere. Daarom heeft het volgens hem geen zin om zogenaamd stressvol werk te veranderen, maar moet degene die de stress ervaart veranderen.

“Werknemers moeten leren flexibeler in hun werk te staan”, adviseert Fletcher. Volgens hem ervaren flexibele mensen minder stress op het werk, zelfs wanneer hun baan niet is veranderd.

Fletcher baseert zijn uitspraken op onderzoek dat hij deed onder de kassamedewerkers van een grote supermarkt. Op alle punten waar hij naar vroeg, zoals werktempo, eisen van leidinggevenden en afwisseling van de werkzaamheden, liepen de antwoorden enorm uiteen. Alle ondervraagde vrouwen doen exact hetzelfde werk, maar de wijze waarop zij dit ervaren en de hoeveelheid stress die zij hierdoor zeggen te hebben, is volkomen anders.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen