< Terug naar overzicht

Werksfeer belangrijker dan loon

Werknemers vinden een goede werksfeer het belangrijkste, gevolgd door een mooi salaris en gelijkwaardigheid. Slechts tien procent is dan ook bereid op de werksfeer in te leveren voor een centje meer.

Wat vrijwel alle werknemers méér willen zien in hun organisatie, is openheid: meer informatie over cijfers, beslissingen en strategie. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok - NetPanel bij 629 werkende Nederlanders.

Gelukkig op het werk

Werknemers zijn met gemiddeld een 7,3 redelijk gelukkig op het werk. Desondanks geeft één op de vijf geen hoger cijfer dan een zes voor zijn of haar werkgeluk of scoort zelfs ernstig onvoldoende.

Ruim driekwart (76 procent) van de respondenten zegt te werken om te leven in plaats van andersom. Dat klinkt logisch, maar is het niet. De meesten van ons zijn meer dan 40 jaar voor het overgrote deel van de week met werk bezig, dus als je dan vooral werkt om te leven, klopt er iets niet. Werk kan ons immers zelfontplooiing, plezier en zelfs vriendschappen opleveren.

Grenzen respecteren

Eén op de vijf werknemers voelt elke dag te veel werkdruk. Het lijkt voor de hand te liggen dat dit een groot deel van de werknemers zijn die het eigen werkgeluk niet hoger dan een zes geven. Deze mensen lopen dus voortdurend overbelast rond. Dat is niet alleen ongezond voor henzelf, maar het zadelt de organisatie ook op de korte of langere termijn met een probleem op.

Ruim 20 procent stelt dat hun grenzen door leidinggevenden niet worden gerespecteerd. Mensen die voortdurend onder druk staan, zijn minder creatief en minder productief. Het is een fabeltje dat meer uren maken ook automatisch tot meer resultaat leidt. Dit is voor leidinggevenden echt een aandachtspunt als zij talent willen behouden en groei willen blijven realiseren.

Roep om transparantie

Voor bijna 80 procent van de werkenden is het belangrijk dat een organisatie heel open is waar het gaat om het delen van cijfers, beslissingen en strategie. Toch vindt nog niet eens de helft (44 procent) dat dit ook daadwerkelijk het geval is bij de eigen organisatie.

Openheid leidt tot vertrouwen, het allerbelangrijkste ingrediënt voor een gezonde organisatiecultuur. Voor 30 procent van de werknemers geldt dat zij niet alles durven te zeggen tegen een leidinggevende of zij beantwoorden een vraag hierover diplomatiek met ‘neutraal’. Dat lijkt te botsen met het feit dat bijna de helft van de mensen gelijkwaardigheid op de werkvloer als zeer belangrijk ziet.

Bron: Managersonline.nl


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen