< Terug naar overzicht

Werkplekleren hervormd

In juli keurde de Vlaamse Regering een hervorming van het werkplekleren goed om beter de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te kunnen bieden.

Werkplekleren bevat verschillende manieren en formules om werkzoekenden te versterken in hun competenties in een werkomgeving. Dit laat toe dat een werkgever op maat van zijn bedrijf kan werken en de werkzoekende krijgt een reële, praktijkgerichte opleiding of ervaring in het kader van een functie. De verschillende formules van het werkplekleren:

  • Individuele beroepsopleiding in de onderneming (IBO)
  • Beroepsinlevingsstage (BIS)
  • Opleiding en Opleidingsstage
  • Beroepsverkennende stage (BVS)
  • Activeringsstage
  • Werkervaringsstage (WES)

Wat verandert er?

De belangrijkste hervormingen van het werkplekleren hebben betrekking op de Individuele Beroepsopleiding (IBO) en de cursistenvergoeding. IBO blijft een opleiding op de werkvloer die maximaal 26 weken kan duren, waarbij de tussentijdse opvolging en evaluatie belangrijk blijven. De competenties van de werkzoekenden worden gescreend en als alles goed verloopt, volgt na afloopt van de IBO een gegarandeerde tewerkstelling door de werkgever.

De nieuwe IBO’s staan open voor alle EU-burgers en kan worden voorafgegaan door 4 in plaats van 2 weken interim. Er wordt ook een nieuwe vorm van IBO geïntroduceerd: K-IBO, deze vorm is bedoeld voor de kwetsbare werkzoekenden, is gratis voor de werkgever en duurt 52 weken.

Voor de werkgevers zal de grote verandering voelbaar zijn bij de aanvraagprocedure die volledig digitaal zal verlopen. Dat heeft het voordeel dat het proces transparant en eenvoudig op te volgen is. Bijkomend is de vergoeding nu ook berekend op een forfaitaire basis.

Voor de nieuwe cursisten wordt IBO helemaal kosteloos. Verplaatsingskosten en kinderopvang worden voor iedereen terugbetaald. Iedere cursist zal een gelijke vergoeding krijgen op basis van zijn inkomen voor de start van de IBO.

De vroegere ‘beroepsinlevingsovereenkomst’ krijgt een nieuwe naam, ‘beroepsinlevingsstage’, en wordt beperkt tot 6 maanden. Er wordt de mogelijkheid voorzien om de ‘opleiding en opleidingsstage’ extra in te zetten na het beëindigen van de opleiding.

Voor de overige formules van het werkplekleren verandert er niets, zijnde de beroepsverkennende stage, activeringsstage en werkervaringsstage.

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB: “Dit is een belangrijke hervorming om de bestaande krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Dankzij deze hervorming kunnen we onder andere langdurige werkloosheid voorkomen doordat gerichte screening bij competenties van werkzoekenden sneller kan, en dat ook door onze partnerorganisaties.”

Bron: Persbericht minister van Werk Philippe Muyters

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen