< Terug naar overzicht

Werknemersvertrouwen scheert weer toppen

Het werknemersvertrouwen bereikt zijn hoogste punt in drie jaar. In oktober 2005 noemde 40% van de werknemers de arbeidsmarkt ‘gunstig’ om van werk te veranderen. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Randstad-barometer. Vooral het optimisme van vrouwen, jongeren en Vlamingen zit in de lift.

Randstad peilt sinds de zomer van 2000 om de drie maanden naar het vertrouwen van de Belgische werknemer in de arbeidsmarkt. Toen vond een hoge 62% de economische situatie gunstig om van werk te veranderen. Dat optimisme daalde geleidelijk en ging in 2002 onder de magische grens van 50%. In oktober van dat jaar klokte de teller af op 41%. Dat niveau werd sindsdien niet meer gehaald, maar in oktober 2005, bereiken we eindelijk opnieuw 40%. Dat is een stijging met 3,3% ten opzichte van juli. De klim tekent zich bijna volledig binnen de groep die de arbeidmarkt 'erg gunstig' vindt om van werk te veranderen. Dat geeft nog meer glans aan het cijfer.

De verbetering is vooral merkbaar in het Nederlandstalige landsgedeelte (44%). Aan Franstalige kant stijgt het optimisme minder sterk en reikt het minder hoog (34%). De mannen (42%) zijn nog positiever dan de vrouwen (37%), maar het verschil wordt kleiner. Jongeren blijven zoals altijd het meest optimistisch. Bijna de helft (48%) vindt de arbeidsmarkt op dit moment gunstig tot erg gunstig om van werk te veranderen. Goed voor een stijging van 4%. Een meerderheid van de 45-plussers blijft pessimistisch (56%).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen