< Terug naar overzicht

Werknemers zelf verantwoordelijk voor technostress (en extra werkuren)

Steeds beschikbaar zijn dankzij tablets en smartphones zorgt voor stress bij steeds meer werknemers. Toch komt die stress niet zozeer door de baas die verwacht dat medewerkers continu bereikbaar zijn. Het zijn de werknemers zelf, die verslaafd zijn aan technologie en hun grenzen niet bewaken.

Dat zegt wetenschapper en arbeidskundige Chris Higgins (Ivy Business School, University of Western Ontario) na onderzoek naar werkstress. De Canadese wetenschapper merkt op dat werknemers zelf moeten bepalen in hoeverre het werk in hun persoonlijk leven mag binnendringen en welke carrièremogelijkheden ze daarvoor desnoods willen opofferen.

Ruim de helft van de ondervraagden geeft toe 's avonds en in het weekend werk mee naar huis te nemen. Dat leidt volgens Higgins tot zeven extra werkuren per week. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel werknemers aangeven het moeilijk te vinden om een harmonie te vinden tussen hun carrière en persoonlijk leven.

Vaak wordt opgemerkt dat de overheid of de werkgevers meer inspanningen zouden moeten doen om de druk op de werknemers te verlichten. “Maar het is aan de betrokkene zelf om een balans te creëren tussen carrière en persoonlijk leven. Technologie ligt vaak aan de basis van de stress die steeds meer medewerkers ervaren, maar de verantwoordelijkheid om die stress te verminderen, ligt vooral bij de medewerker zelf. Dat is echter moeilijk, omdat veel werknemers verslaafd zijn aan technologie.”

Bron: overhetnieuwewerken.nl

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen