< Terug naar overzicht

Werknemers zeggen: “Productiviteit daalt vooral door slecht management.”

Werknemers wijten een daling van hun productiviteit in de eerste plaats aan ‘slecht management’. Dat blijkt uit de Workplace Productivity Survey 2005 van de Amerikaanse Society for Human Resources Management (SHRM).

Met de survey probeert SHRM de werkvloerfactoren te bepalen die een impact hebben op de productiviteit van de werknemers. Aan het onderzoek namen 478 HR-professionals en 613 werknemers namen deel. Uit een limitatieve lijst van antwoorden op de vraag “Welke van onderstaande factoren hebben een negatieve invloed op uw arbeidsproductiviteit?”, kozen de werknemers vooral een ‘slecht management’ en een ‘gebrek aan motivatie’. De motieven en antwoorden op een rij.

 Slecht management58%
Gebrek aan motivatie38%
Organisatorische veranderingen26%
Geen duidelijke jobdoelstellingen24%
Op het punt staan de organisatie te verlaten16%
Te weinig verantwoordelijkheid mogen dragen  13%
Andere16%

SHRM vroeg ook welk effect ‘presenteïsme’ heeft op de productiviteit. Onder ‘presenteïsme’ verstaan we dan ‘het aanwezig zijn op het werk zonder engagement’. Van de HR-professionals is 68% van mening dat aanwezigheid zonder overtuiging een negatief effect heeft op de arbeidsprestaties. De werknemers denken er helemaal anders over. Bijna twee op drie (63%) vindt dat je zonder motivatie op dezelfde manier kunt presteren.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen