< Terug naar overzicht

Werknemers willen betere hygiëne op de werkvloer

63,8 procent van de werknemers ergert zich wel eens aan collega’s die hun handen niet wassen na een toiletbezoek. Ruim de helft vindt dat de werkgever verantwoordelijk is voor een goede hygiëne op de werkvloer.

Ruim de helft van alle medewerkers (52,2 procent) geeft aan dat het de verantwoordelijkheid van de werkgever is om hygiënische maatregelen te nemen bij bijvoorbeeld een griep- of verkoudheidsgolf. Dit blijkt uit onderzoek van Manutan bij 1200 werkende Nederlandse werknemers.

Naast het niet wassen van handen, is het laten rondslingeren van zakdoekjes op de werkplek een grote ergernis (60,7 procent), evenals het afvegen van de neus aan een hand of mouw (59,2 procent). Niezen of hoesten zonder hand voor de mond en het niet wassen van de handen na het snuiten van de neus vervolledigen de top 5 (respectievelijk 48,6 procent en 42,4 procent).

Werkgever schiet tekort?

1 op de 9 werknemers geeft aan dat de werkgever niet zorgt voor een gezonde en hygiënische werkomgeving. Van alle ondervraagden geeft 17,9 procent bovendien aan dat er op de werkvloer onvoldoende faciliteiten zijn voor het wassen en desinfecteren van de handen.

In de bouwsector is dat percentage zelfs 27,4 procent, alhoewel ongeveer de helft van die respondenten aangeeft daar ook geen behoefte aan te hebben. In de logistiek en transport (22,4 procent) en de e-tail/retail (19,8 procent) is het nog slechter gesteld met de hygiëne.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen