< Terug naar overzicht

Werknemers voor de klas

Volgend schooljaar start een twee jaar durend proefproject voor duaal lesgeven, een nieuw concept waarbij werknemers van een bedrijf deeltijds een lesopdracht opnemen in een middelbare school.

Heel wat Vlaamse middelbare scholen hebben grote moeite om vakleerkrachten te vinden, zeker voor technische en wetenschappelijke vakken zoals wiskunde, fysica of chemie. Net die vakken zijn cruciaal voor de opleiding van jong talent dat later doorstroomt naar de chemie- en farma-sector. In die sectoren neemt het aantal jobs al jaren toe en worden ook in de komende jaren veel nieuwe banen verwacht.

De Vlaamse regering zette het licht op groen voor een twee jaar durend proefproject waarbij werknemers van bedrijven tijdelijk kunnen lesgeven in middelbare scholen. Als een school een vacature heeft die ze niet kan invullen via een reguliere aanstelling, dan kan ze een beroep doen op een ervaringsdeskundige die aan de slag is in een bedrijf.
Scholen en bedrijven zullen daarvoor tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2022 overeenkomsten kunnen binnen een ‘regelluw’ kader. Ze kunnen daarvoor gebruikmaken van een raamovereenkomst die de Vlaamse overheid aanbiedt. Voor werknemers zonder lerarenopleiding komt er in samenwerking met het hoger onderwijs een verkorte educatieve opleiding op maat.
Het proefproject staat open voor bedrijven uit de chemie en life sciences, maar ook andere sectororganisaties kunnen een voorstel indienen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen