< Terug naar overzicht

Werknemers verwachten snellere beslissingen

Belgische werknemers zijn ontevreden over de beslissingssnelheid in hun bedrijf. Meer dan de helft van de Belgische respondenten van een online rondvraag vindt dat beslissingen op het werk niet snel genoeg genomen worden.

De Belgische werkgevers behoren – in de perceptie van een deel van de werknemers – tot de traagste beslissers van Europa. De conclusie is voor rekening van Stepstone, dat een rondvraag deed via zijn jobsites in verschillende landen. Meer dan 12.000 bezoekers uit acht Europese landen (Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, België, Nederland en Frankrijk) namen deel aan de enquête. Zij antwoordden allen op de vraag “Hoe worden beslissingen bij u op het werk genomen?”
De meerderheid van de Belgische respondenten (52%) geeft aan dat het beslissingsproces te ver gerekt wordt en beslissingen (te) lang op zich laten wachten. Amper een vierde van de Belgen (26%) is van mening dat beslissingen op het werk snel en ongecompliceerd genomen worden en dat hun bedrijf op dit punt dus flexibel is. Ook in Duitsland en Italië gaf slechts 27% dit antwoord. In de andere landen daarentegen was deze groep groter. Ongeveer 30% van de Zweden en Fransen noemt hun bedrijven snelle beslissers, in Nederland ligt het percentage nog iets hoger (34%). Bij de Noren en de Denen is bijna 40% tevreden over de snelheid waarmee beslissingen op het werk genomen worden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen