< Terug naar overzicht

Werknemers vervelen zich massaal

De werkvloer wordt steeds vervelender. Maar werknemers durven niet te tonen dat ze zich vervelen. Van alle gevoelens wordt alleen boosheid nog vaker verborgen gehouden.

Dat stelt Sandi Mann, hoogleraar Psychologie aan de University of Central Lancashire. Verveling komt net zo vaak voor onder mensen met veeleisende banen als onder de mensen die simpeler werkzaamheden verrichten. Volgens Mann wordt de werkplek steeds vervelender door een toenemende vergadercultuur en wettelijke voorschriften die leiden tot meer bureaucratie.

Maar het is ook de veranderende mentaliteit die bijdraagt aan het probleem, stelt Mann. “Mensen willen voldoening halen uit alles wat zij doen. Vergelijk dat met de generatie van onze grootouders. Zij koesterden niet de wens van ontwikkeling. Zij gingen niet de kolenmijnen in om daar voldoening uit te halen.”

Verveling is net zo stressvol als daadwerkelijke stress. Maar daar waar er allerlei trainingen zijn om mensen te leren omgaan met de eisen die op de werkvloer aan hen worden gesteld, zijn er maar weinig werkgevers die durven toegeven dat hun werknemers zich vervelen. Er wordt daarom zelden iets aan de situatie gedaan.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen