< Terug naar overzicht

Werknemers vertrekken als ze geen kansen krijgen

Werknemers die geen perspectieven hebben in hun huidige job, gaan op zoek naar iets nieuws. Een gebrek aan ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden zijn de belangrijkste redenen waarom mensen een bedrijf verlaten.

Dat blijkt uit een online-enquête van de jobsite StepStone bij1481 bedrijven en 15.921 werknemers uit acht Europese landen waaronder België.

Als werknemers niet kunnen doorgroeien in een bedrijf, zoeken ze een andere job. Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek noemde het gebrek aan carrièremogelijkheden als belangrijkste reden om te vertrekken. Werknemers willen ook binnen hun functie kunnen evolueren en hun kennis en vaardigheden ten volle kunnen inzetten op het werk.

Het gebrek aan een loopbaanplan is de tweede reden om een nieuwe job te zoeken. Ze willen ook dat hun manager respect heeft voor het werk dat ze doen. Een gebrek aan waardering komt op de derde plaats in de top 10. Het loon komt pas op de vierde plaats.

Aan werknemers die niet van job willen veranderen, is gevraagd wat hen motiveert. De meerderheid zei dat ze gewoon een job hebben die ze graag doen en dus niet willen veranderen. Een goede band met collega’s komt op de tweede plaats. Maar ook de rechtstreekse manager speelt een belangrijke rol. Een goede relatie met de baas komt op de derde plaats in de lijst van redenen om te blijven.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen