< Terug naar overzicht

Werknemers sluiten directie van Waalse fabriek op en dwingen hogere vertrekpremie af

De inpakkartonfabriek van Cartomills in Mettet (Namen) gaat dicht. Toen het sociaal overleg op een mislukking afstevende, sloten de werknemers de directie op. Vrij vlug bleek er dan toch een vertrekpremie mogelijk. Maar niet alle vakbonden zijn erg opgezet met deze actie.

Toen er net voor het weekend nog niets uit de bus gekomen was voor de werknemers van het sluitende Cartomills in het Waalse Mettet, sloten de misnoegde werknemers de directie op. Er werd wel nog voort onderhandeld tot in de vroege uurtjes. De resultaten klinken spectaculair: er werd een akkoord gesloten voor een vertrekpremie van mogelijk 30.000 euro.

Niet slecht voor een overleg waarin aanvankelijk slechts 2800 euro in het vooruitzicht gesteld werd en dan alleen nog voor de werknemers met een arbeidscontract van onbepaalde duur. ABVV-afgevaardigde Pascal Vivone juicht de actie dan ook toe en spreekt zelfs van mogelijke hogere bedragen als de anciƫnniteitspremies er nog bijgeteld worden.

Zijn ACV-collega Manuel Fernandez is niet te spreken over de actie. Hij vindt dat het opsluiten van de directie geen zin had. Uiteindelijk is er immers een akkoord uit de bus gekomen dat sowieso wel op tafel gekomen zou zijn, want het is gewoon de norm in de sector. De christelijke vakbond klaagt bovendien dat ze door de socialistische vakbond buitenspel gezet werden bij de actie. Speelde 1 mei een rol?

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen