< Terug naar overzicht

Werknemers ontdekken voordelen e-HRM

Zowel medewerkers, lijnmanagers als HR-managers in Nederlandse organisaties zien steeds meer de voordelen in van e-HRM. Vooral medewerkers willen het aanvragen van verlof en indienen van declaraties online kunnen doen.

Dat blijkt uit onderzoek van e-HRM-aanbieder Raet, uitgevoerd door Heliview Research. Werknemers zijn steeds meer overtuigd van nut en gemak van employee self service (ESS). Bijna negentig procent van de respondenten vindt dat hijzelf verantwoordelijk is voor het bijhouden van persoonlijke gegevens zoals het adres en de partner.

Alleen binnen het onderwijs is men daarvan nog iets minder overtuigd. Daarnaast vindt driekwart van de ondervraagden dat de direct leidinggevende verantwoordelijk is voor het bijhouden van opleidingen, competenties en vaardigheden.

Daarnaast vinden respondenten e-HRM handig om dingen snel te regelen of nog even na te kijken. Ruim tachtig procent zoekt online op of een bepaalde opleiding door de werkgever wordt aangeboden. Hetzelfde percentage van de ondervraagden vindt het handig om online in te kunnen zien of men in een bepaalde periode verlof op kan nemen.

Gemak lijkt sowieso een belangrijk pluspunt te zijn. Negentig procent dient graag online de declaraties in. Door zelf te kunnen kijken of de declaratie verwerkt is, hoeft men minder vaak een vraag te stellen aan de administratie.

Nonchalance komt ook aan bod: werknemers die de dag erna een beoordelingsgesprek hebben en het verslag niet meer kunnen vinden, zijn blij dat ze het nu nog even kunnen opzoeken. Daardoor wordt het een veel beter gesprek, meent 85 procent van de mensen.

Bron: P&O Actueel

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen