< Terug naar overzicht

Werknemers niet tevreden over inrichting flexibele werkomgeving

Een kwart van de werknemers in een onderneming die 'het nieuwe werken' toepast, is niet tevreden over de inrichting van de flexibele werkomgeving. Ook de organisatiecultuur blijft het grootste struikelblok om deze nieuwe vorm van werken in te voeren.

Vele 'nieuwe werkers' klagen dat ze zowel thuis als op kantoor niet kunnen werken zoals zij dat wensen, omdat hun werkgever daarin onvoldoende faciliteert. Zo blijkt uit het onderzoek ‘Facilitybeleving in Nederland 2012’ van het onderzoeks- en adviesbureau Integron.

Bij bijna een kwart van de organisaties is de organisatiecultuur een belemmering om het nieuwe werken succesvol door te voeren.

Ook over de werkplek zijn medewerkers niet echt tevreden. Het scheppen van een fijn werkklimaat waarin voldoende licht is, warmte en een goede luchtkwaliteit, blijft een pijnpunt. 12 procent van de werknemers is niet tevreden over het werkklimaat. 11 procent zegt dat de werkgever onvoldoende zorgt voor een sfeerrijke omgeving.

Uit het onderzoek blijkt ook dat werknemers weinig merken van de engagementen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als de aandacht ervoor zichtbaar is in de organisatie, gaat het vooral over het gebruik van duurzame energie, papierbesparing, digitalisering en gescheiden afvalinzameling.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen