< Terug naar overzicht

Werknemers niet tevreden over eigen team

Ruim de helft van de werkgevers vindt dat ze het beste uit hun teams halen. Maar slechts één op de drie werknemers deelt deze mening.

Een beetje team heeft tegenwoordig een paar vaste krachten, een handjevol tijdelijke dienstverbanden, en misschien een paar payrollers, uitzendkrachten of freelancers. En op wat grotere afstand nog een paar externe specialisten wellicht. Die mensen komen samen per klus, maar niet allemaal tegelijk. Door de flexibele arbeidsmarkt worden de samenstellingen van teams dus steeds diverser. En daar valt voor heel wat organisaties nog een efficiëntieslag te maken.

Eén op de vijf vindt dat in veel teams de werkverdeling slecht is. Een kleine meerderheid (55 procent) van werkgevers én werknemers vindt dat de werkdruk in teamwork is toegenomen door de jaren heen. Die hoge werkdruk zorgt ook voor minder werkplezier, geeft 35 procent aan. Om dit plezier toch te verhogen, is humor een belangrijke stressverlagende factor. Dat blijkt uit het jaarlijkse Red Report van HR-dienstverlener Tempo-Team.

Multidisciplinaire teams presteren sterker

Een goedlopend team samenstellen doet u echter niet door gelijkgestemden bij elkaar in een team te stoppen, zo bleek reeds uit eerder onderzoek. Multidisciplinaire teams presteren beter als zij bestaan uit mensen die elkaar respecteren om wat men kan in plaats van wie men is. Betere teams bestaan dus uit mensen die elkaar prestatiegericht respecteren en waarderen.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen