< Terug naar overzicht

Werknemers mogen vandaag uitslapen

Om de overwinning van de Rode Duivels tegen de Verenigde Staten gisterenavond te kunnen vieren, laat meer dan de helft van de ondernemers werknemers toe vandaag wat later te beginnen werken. Al moeten de niet-gewerkte uren op een later tijdstip ingehaald worden.

Dat blijkt uit een rondvraag van zelfstandigenorganisatie NSZ bij 314 ondernemingen. Meer dan de helft (54%) heeft vragen van werknemers gekregen om vandaag later te beginnen met werken. Doorgaans hebben werkgevers dat toegestaan, op voorwaarde dat de niet-gewerkte uren op een later tijdstip worden goedgemaakt. De achtste finale tegen de Verenigde Staten werd gisteren om 22 uur afgetrapt.

Werkgevers die geen vragen gekregen hebben om later op het werk op te dagen, maken zich zorgen. Sommige vrezen dat één of meer werknemers niet zullen opdagen en een doktersbriefje zullen indienen.

Geen enkele werkgever verplicht werknemers hun uren aan te passen in functie van de prestaties van de Rode Duivels. De vraag naar andere uren moet dus van de werknemer zelf komen.

Overigens zijn ook de Verenigde Staten in de ban van het WK. De wedstrijden worden er in de loop van de namiddag gespeeld en dat blijkt nefast te zijn voor de productiviteit van Amerikaanse werknemers. Zo daalde het aantal professionele telefoongesprekken met 7% tijdens de wedstrijd van de Verenigde Staten tegen Duitsland vorige week donderdag. Tegen het einde van de wedstrijd daalde het aantal telefoons zelfs met 11%.

Bron: NSZ/Quartz

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen