< Terug naar overzicht

Werknemers houden van kunst op kantoor

De helft van de werknemers vindt kunst op kantoor belangrijk. Het laat een goede indruk na bij potentiële klanten en werknemers. Maar in een op de drie bedrijven is geen enkele vorm van kunst aanwezig.

Uit een rondvraag van Viking, gespecialiseerd in kantoorartikelen, bij 1000 werkende Nederlanders blijkt dat wat nu aan de kantoormuren hangt, niet noodzakelijk is wat werknemers ook willen zien of zelf zouden kiezen. In 40 procent van de gevallen hangt er een schilderij aan de muur, terwijl hun voorkeur uit gaat naar fotografische kunst en dan nog liefst van een rivierenlandschap.

Uit de enquête blijkt dat niet alleen de helft van de ondervraagde werknemers vindt dat kunst op elk kantoor aanwezig moet zijn omdat dit een goede indruk achterlaat op potentiële klanten en werknemers. Tweederde zegt ook geen inspraak te krijgen in de keuze van de kunstwerken, terwijl de helft dat toch graag zou willen.

Gevraagd naar de reden waarom kunst afwezig is op kantoor verwijzen werknemers naar budgettaire redenen (30 procent) of dat het geen prioriteit is voor de werkgever (21 procent).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen