< Terug naar overzicht

Werknemers hebben geen idee wat HR doet

De helft van de werknemers heeft geen idee wat HR precies doet of wat het HR-beleid is. Maar ook de organisatiestructuur en het beleid inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onbekend bij de medewerkers. Dat geldt zowel voor werknemers uit de publieke sector als uit de privésector.

Dat tonen twee enquêtes. Uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse HR-specialist Driessen in de publieke sector blijkt dat een kwart van de ondervraagden zelfs zegt dat de organisatie zich eenvoudigweg niet bezighoudt met HR.

Het Nederlandse onderzoek verwijst naar de ‘waan van de dag’, waardoor operationele werkzaamheden strategische zaken verdringen. Maar ook dat HR-professionals van nature mensen willen helpen en daardoor gaan ad hoc zaken snel voor.

Onthaal


Onderzoek in opdracht van Business Environment Group, een specialist in het verhuren van kantoren, bij duizend Britse medewerkers, komt tot dezelfde conclusie. Slechts 53 procent kende het HR-beleid van zijn werkgever. Slechts 43 procent had een helder zicht op de organisatiestructuur. Minder dan een kwart was vertrouwd met het beleid inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Britse onderzoekers verwijzen naar een falend onthaalbeleid van nieuwe medewerkers als verklaring. Blijkbaar slagen bedrijven er niet in om vitale bedrijfsinformatie op een zodanige manier te communiceren, dat ze medewerkers ze ook begrijpen en onthouden.

Bron: PW Intermediair en People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen