< Terug naar overzicht

Werknemers hebben er vertrouwen op

Wereldwijd bereikte de werknemersvertrouwensindex van Right Management dit semester het hoogste niveau sinds het onderzoek vier jaar geleden van start ging. De index bedraagt nu 58,6 tegenover 57 in mei 2005. In België bedraagt de vertrouwensindex van de werknemers 55,9 terwijl dat zes maanden geleden nog 50,7 was.

Het internationale Career Confidence Indexonderzoek wordt sinds 2003 halfjaarlijks bij 9000 voltijdse werknemers uit 18 landen gevoerd. Op de vraag “Hoe groot schat u de mogelijkheid in dat u persoonlijk wordt ontslagen in de komende 12 maanden?” antwoordt slechts 19,8% van de Belgische werknemers (tegenover 24,9% in mei 2006) dat ze het komende jaar hun job kunnen verliezen.

Wanneer men de Belgen vraagt “Hoe gemakkelijk of moeilijk is het volgens u voor iemand die vandaag ontslagen wordt, om een gelijkaardige job te vinden met behoud van hetzelfde loon?” antwoordt 65,1% (tegenover 69% in mei 2006) dat een werkloze werknemer moeilijk een nieuwe job met hetzelfde loon zal vinden.

“Het vertrouwen van de Belgische werknemers is fors gestegen van 50,7 naar 55,9 punten”, zegt Lynn Coutigny, general manager Benelux van Right Management. “Dat is voornamelijk te danken aan het vertrouwen dat de werknemers in hun huidige job stellen. Slechts één werknemer op vijf vreest voor ontslag. Hoewel het vertrouwen om nieuw werk te vinden gestegen is, moeten we wel opmerken dat 65,1% van de ondervraagde werknemers nog van mening is dat het vrij moeilijk tot zelfs zeer moeilijk is om een gelijkwaardige nieuwe baan te vinden.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen