< Terug naar overzicht

Werknemers gekluisterd aan beeldscherm

Twee op drie werknemers zou vandaag meer tijd aan zijn of haar bureau doorbrengen dan twee jaar geleden. De technologie breekt de mobiliteit af en stimuleert blijkbaar slechte gewoonten. Tijd om uw medewerkers wakker te schudden.

Volgens een enquête van de schermfabrikant NEC/Mitusbishi zou tweederde van de werknemers niet alleen langer naar het computerscherm staren, maar die ‘activiteit’ ook laten begeleiden door bijzonder ongezonde gewoonten. Ze letten niet of onvoldoende op de opstelling van hun bureau en accessoires. Ze eten ofwel niet, ofwel te vlug, ofwel aan hun bureau zelf. Ze nemen niet de tijd om de rommel en het – gestegen in plaats van afgenomen – papierwerk op te ruimen. Ze beperken te zeer de rustpauzes. Ze houden de stortvloed van e-mail niet in de hand. De jongste werknemers zondigen het meest van al op deze terreinen.
Geen wonder dus dat 35% van de respondenten klaagt over pijn in de hals en de rug en dat 40% zich gestresst of opgejaagd voelt.


De oplossingen voor het probleem - dat door NEC/Mitsubishi het Irritable Desk Syndrome werd gedoopt – zijn nochtans simpel. Let op de geschetste symptomen en pak ze aan. Het kost niet veel moeite. De meeste respondenten weten dat ook, maar velen ondernemen geen actie. Een interne campagne op tijd en stond kan misschien helpen uw medewerkers wakker te schudden. Goed voor hun gezondheid en voor de productiviteit.


(bron: www.hrlook.com)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen